Geld besparen? Hier mijn tips!

shopkorting

Ik heb vandaag een handig lijstje met tips om geld te besparen! Omdat ik voor mijn huidige baan geen vast werk had en ik ook een hele tijd werkloos ben geweest, ben ik heel creatief geworden met geld. Hoe kun je geld besparen en hoe doe ik dat bijvoorbeeld? Hoe zorg ik voor een mooie spaarrekening en onder tussen toch leuke dingen kan blijven doen? Daar heb ik gelukkig hele handige manieren op gevonden! Daarom een lijstje met 10 tips voor jullie! Want iedereen kan geld besparen.

Ik verzamelde 10 tips voor jou die ik zelf ook heb toegepast of nog steeds regelmatig toepas bij mezelf. Hierdoor heb ik een fijn spaar ritme kunnen vinden en houd ik ook geld over voor leuke dingen (bijvoorbeeld 2x per jaar op vakantie) maar blijft mijn spaarrekening toch gespekt! Maar naast mijn tips kun je ook gebruik maken van het bespaarplan van het Nibud!

Hoe jij geld kunt besparen!

Je moet natuurlijk helemaal zelf weten wat je met je geld doet, maar met deze simpele tips kun je aardig wat geld besparen en houd je geld over voor dingen die er echt toe doen!

Tip 1. Als je iets nodig hebt, houd dan de aanbiedingen in de gaten. Het scheelt vaak al een paar euro als je op de aanbiedingen (kunt) wachten. Maar waar ik ook zeker veel mee bespaar is mijn tripjes naar de DM drogist. Hier bespaar ik zoveel geld op dat je niet eens meer producten in Nederland wil kopen. Het loont echt als je eens de moeite/tijd/energie neemt om je daarin te verdiepen.

Tip 2. Kies voor huismerk producten, die zijn vaak net zo goed, en het scheelt vaak een paar euro! Wat ik bij de Keuringsdienst van Waarde heb gezien is dat veel producten in dezelfde fabriek worden gemaakt, maar er om de zoveel 1000 verpakkingen een andere verpakking komt voor een ander merk en het product in die verpakking gewoon hetzelfde is! Of je koopt je boodschappen bij Kaufland in Duitsland. Scheelt ook heel veel geld!

Tip 3. Bepaal of je het nu echt nu nodig hebt, of dat het nog even kan wachten! Overhaaste koopjes zijn nooit goed.

Tip 4. Maak vooraf een boodschappenlijstje. Hierdoor neem je niets mee wat je niet nodig hebt of niet gaat gebruiken.

Tip 5. Eet altijd voordat je boodschappen gaat doen. Het is bewezen dat je dan minder ‘extra’ producten mee neemt! Kassa!
shopverslaving, shop verslaafd, shoppen

Tip 6. Meld je aan voor online enquêtes, bijvoorbeeld Chooze, of Euroclix, Spaarbron etc. Ik doe dit ook, en heb hiermee al een aantal keren vvv bonnen gekregen en zelfs geld op mijn rekening! (De laatste tijd ben ik hier niet meer zo actief mee bezig lees; eigenlijk helemaal niet maar het loont echt om je hier eens in te verdiepen!)

Tip 7. Zet het geld op je bank wat je niet direct nodig hebt op je spaarrekening! Zo ontvang je ‘gratis’ rente en dat is toch een mooie meevaller aan het einde van het jaar! Ook al gaat het vaak maar om een paar cent, je hoeft maar 1 cent te kort te komen op je rekening en je kan dat brood niet kopen in de winkel!

Tip 8. Meld je aan voor klantenkaarten, vaak spaar je voor korting of gratis producten! Zoals bijvoorbeeld bij de Kruidvat, hier spaar je voor gratis producten!

Tip 9. Zeg je lidmaatschappen op waar je verder geen gebruik van maakt. Bijvoorbeeld tijdschriften die je toch niet meer leest.

Tip 10. Verkoop kleding, apparaten, of artikelen die je niet gebruikt. Daar kun je toch weer een paar euro mee verdienen!

Wat ik zelf doe om geld te besparen en mijn spaarrekening te spekken?

Omdat ik tegenwoordig ongeveer weet wat er elke maand in komt en wat er elke maand uit gaat, kan ik aardig inschatten hoeveel geld ik van mijn inkomsten kan gaan sparen. Elke maand spaar ik een vast bedrag en dat gaat ook direct op de spaarrekening zodra mijn salaris gestort is. Zo weet ik namelijk dat ik ook echt ga sparen en niet ‘onnodige’ dingen uitgeven.

Naast dat ik dus een vast bedrag spaar elke maand van mijn salaris houdt ik ook de mogelijkheid om iets te kopen. Dit is eigenlijk ook een vast bedrag van mijn salaris.
Omdat het nu misschien heel beknopt over komt zal ik even een voorbeeld geven.
Stel je krijgt 100 euro salaris, dan doe je daarvan 50 euro naar de spaarrekening, 25 euro mag je uitgeven aan eten/producten/etc en 25 euro houd je reserve voor onvoorziene kosten als lenzen die ineens kapot zijn of op zijn, kleding etc.

Verder vraag ik mezelf bij elke aankoop af of ik het echt nodig heb of dat ik het koop om te hebben. Ideaal deze methode want hierdoor heb ik al enorm veel geld bespaart! Ik koop namelijk heel makkelijk als iets een leuke verpakking heeft.

Naast deze tips heb ik natuurlijk ook gewoon spaardoelen die ik in een bepaalde periode wil bereiken. Mijn bullet journal helpt mij daar ook mee, want een leuke pagina die steeds gekleurder wordt nadat mijn spaarrekening verder is aangevuld is ook wel heel aantrekkelijk!

Dit waren mijn tips voor nu, als jullie meer tips willen bijvoorbeeld over de online enquêtes dan hoor ik dat graag in jullie reacties!

Zijn jullie je bewust van elke uitgave die je doet?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Geld besparen? Hier mijn tips!

Comments are closed.