Geef je woonkamer een makeover

woonkamer makeover

Als je op zoek bent naar inspiratie om de woonkamer een makeover te geven, dan kom je er snel genoeg achter dat er enorm veel dingen mogelijk zijn. Het is dan ook erg lastig om door de bomen nog het bos te zien. Doe met deze ideeën inspiratie op voor de makeover van je woonkamer.

1. Schilderen


Waarschijnlijk had je zelf ook al aan schilderen gedacht. Toch is het makkelijker gedacht dan gedaan. Een kleur uitzoeken kan immers al enorm lastig zijn. Neem een paar foto’s vanuit verschillende hoeken van je woonkamer en neem deze mee naar de bouwmarkt. Als je nu een paar kleuren selecteert die je aanspreken, zie je meteen of deze bij je woonkamer passen. Denk wel goed na voordat je voor een felle kleur kiest. Het zou zonde zijn als je de kleur na een korte tijd alweer zat raakt. Pastelkleuren zijn erg trendy tegenwoordig, evenals natuurlijke tinten. Als je gaat schilderen, vergeet dan ook zeker de kozijnen niet. Een mooie afwerking van de woonkamer is erg belangrijk.
woonkamer makeover

2. Vloerverwarming

Aangezien je veel tijd doorbrengt in de woonkamer, mag wat luxe niet ontbreken. Vloerverwarming is -zeker in de winter- een enorme luxe. Het aanleggen van vloerverwarming kan je gemakkelijk uitbesteden en is vaak in een dag geregeld. Het is geen ingrijpende klus. Vraag een offerte voor vloerverwarming aan. Ook voor kinderen is vloerverwarming ideaal. Veel kinderen spelen namelijk graag op de vloer.

3. Gordijnen

Weinig mensen denken aan de gordijnen wanneer zij de woonkamer een make-over gaan geven, maar de gordijnen zijn toch een belangrijk aspect. De gordijnen zijn de grens van de woonkamer en de buitenwereld. Andere raamdecoratie kan de sfeer in de woonkamer drastisch veranderen. Ga voor lange, donkere gordijnen wanneer je een intieme sfeer wilt creëren. Mocht je veel licht en openheid in de woonkamer willen, denk dan eens aan luxaflex.

4. Maak het comfortabel

Een woonkamer dient natuurlijk wel comfortabel te zijn. Je kunt de woonkamer gemakkelijk comfortabeler maken door de zithoek uit te breiden of fijne accessoires te kopen. Koop een fijne fauteuil of een paar poefs. Ook nieuwe kussens op de bank kunnen de woonkamer al een stuk gezelliger maken.

Als jij je woonkamer zou gaan aanpassen, waar denk jij dan aan? Zou je een andere kleur op de muren willen of wil je toch liever een andere bank? En is jouw woonkamer helemaal naar wens?

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Geef je woonkamer een makeover

  1. Mijn vriend en ik wonen straks samen in een geheel nieuw huis. We zijn het er allebei over eens dat we rolgordijnen willen. De ramen zijn alleen wel 5 meter hoog… Nog geen idee hoe we dat voor elkaar gaan krijgen

Comments are closed.