Gebakken banaan – Maak je heel makkelijk en snel zelf!

gebakken banaan

Spontaan op een zaterdagmiddag besloot ik om eens iets nieuws uit te proberen. Gebakken banaan, ik had namelijk nog beslag over van de corndogs en dacht ‘ach waarom ook niet!’. En toen ontstond dit recept!

Het recept van de corndogs heb je al eens kunnen lezen op mijn blog. En weet je, je kunt het beslag nog zeker 2weken bewaren in de koelkast. Ik had dus nog beslag over en besloot om een te proberen om het met een stukje banaan ook net zo lekker is. En ik was zeer verrast.

Gebakken banaan

Het kan zijn dat als je het beslag een tijdje in de koelkast bewaard er een harde laag boven op komt. Haal dit eraf en voeg een paar druppels melk toe. Even door elkaar roeren en je kunt aan de slag. Heb je nog geen beslag, geen ramp, ik heb het recept helemaal uitgeschreven bij het artikel over de corndogs, maar vermeld het hieronder ook nog kort.
gebakken banaan

Wat heb je nodig?
– Harde bananen, als ze maar hard zijn, want met zachte kun je dit niet maken.

Voor het beslag;
– 200 gram bloem
– 150 gram maismeel
– 2 eetlepels suiker
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 0,5 theelepel zout
– 2 eetlepels harde boter
– 1 groot ei
– 175 ml melk (houd de melk bij de hand als het beslag nog te dik is)
– sateprikker

gebakken banaan
Het is heel simpel, zodra het een mooi en glad beslag is, rest het je niet anders dan de frituurpan aan te zetten. Laat de olie goed warm worden. Pak een stukje banaan (beste kun je de banaan in 3 of 4 stukken snijden, hangt af van de grote van de banaan), en zorg dat de sateprikker er volledig doorheen gestoken is. Haal de banaan voorzichtig door het beslag. Laat het beslag er even vanaf lekken en bak vervolgens de banaan tot het mooi bruin is geworden. Zorg er tijdens het bakken wel voor dat je de sateprikker rond blijft draaien. Zo worden ze namelijk gelijkmatig bruin.

Lekker met een beetje poedersuiker of gewoon zonder! Eet smakelijk!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Gebakken banaan – Maak je heel makkelijk en snel zelf!

  1. Oeh heerlijk! Bananen zijn al lekker op zichzelf, laat staan af en toe eens een gebakken variant maken en eten, haha ^^

Comments are closed.