Geachte familie Pos van Helemaal het einde

Een open brief naar familie Pos van Helemaal het einde. Een brief waarin ik mijn irritaties en frustraties naar jullie uit, want wat zijn jullie nou eigenlijk helemaal aan het doen daar in Chili? En kan het allemaal niet een beetje aardiger, zonder anderen te beledigen? Een cursus ‘communiceren’ zou niet eens zo slecht voor jullie zijn.

Geachte familie Pos, van het programma Helemaal het einde,

Sinds de eerste aflevering van het programma ben ik al een trouwe kijker. In het begin vond ik jullie een beetje apart, maar daar kon ik al snel aan wennen. Maar sinds de ‘nep’ ruzie met familie van Wijchen, snap ik jullie echt totaal niet meer. Waarom werden jullie boos, en waarom al die beledegingen naar de andere families toe? Is het nou echt nodig om de andere gezinnen de grond in te trappen?

De communicatie

Wat is er erg aan als alle gezinnen naar dezelfde school zouden gaan? Niets! Juist alleen maar een voordeel, zo kunnen ze elkaar helpen met de dingen die ze moeilijk vinden. Maar nee hoor, jullie wilden niet als Nederlands de polonaise naar dezelfde school toe lopen. In plaats daarvan kozen jullie een hippie school, die eigenlijk totaal niet bij jullie past. En wat gebeurd daar? Je komt familie Kooij tegen en opeens lijkt de oorlog opgeheven. Althans alleen met hun, want met familie Wijchen willen jullie nog steeds niets mee te maken hebben. Kinderachtig hoor, dat jullie niet eens als volwassenen met elkaar om kunnen gaan.

Helemaal het einde

Iedere aflevering sindsdien erger ik me echt behoorlijk aan jullie. Doe jullie zo dom, of snappen jullie het echt niet? De simpelste dingen lijken jullie niet te snappen. En ook het misgunnen van de anderen vind ik toch behoorlijk sneu. Misschien dat het minder wordt als jullie gewoon zelf de eerste stap zetten naar de andere families toe. Organiseer een barbecue bijvoorbeeld. Waar je kunt laten zien hoe je wel een vis bakt op de bbq. Eentje waarbij het zout niet binnenin de vis wordt gelegd, maar waarbij het zout alleen op de huid van de vis zit! Het zou namelijk jammer zijn als je het nog zo’n 40 weken op deze manier moet volhouden. En daarbij ik ook met jullie!

Tip: Probeer voortaan te letten op wat je zegt. Niet gelijk alles eruit gooien wat je denkt, maar denk even na of je misschien anderen kwetst met de dingen die jullie zeggen. Kleine tip, helemaal niet moeilijk en ook zeker voor jullie haalbaar! Hoop dat jullie hier iets mee kunnen, en er rekening mee kunnen houden. Alvast heel erg bedankt voor jullie medewerking, en heel veel plezier op Chili. Succes ook met jullie wijn bedrijf, en het barbecue idee.

Met vriendelijke groeten,

Carolien

Lees ook andere open brieven;
Familie van Kooij
Familie van Wijchen

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.