Gave gipslaarsjes maken voor binnen of buiten! (Verjaardagstip!)

gipslaarsjes maken - laarsjes van gips maken - cadeautje maken

Gipslaarsjes maken die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken, ontzettend makkelijk en onwijs leuk om te geven als cadeautje. Hoe je dit maakt en wat je allemaal nodig hebt lees je natuurlijk in dit artikel!

Je kunt praktisch alles maken met gips en het maken van gipslaarsjes is wel iets wat heel lang op mijn to-do lijstje stond. En eenmaal een keer gemaakt is de maak te pakken om nog veel meer leuke dingen te maken. Het enige wat je nodig hebt is snelgips, een plastic bekertje, water en een houdertje wat je wilt houden, in mijn geval dat kinderlaarsjes.

Gipslaarsjes maken

gipslaarsjes maken - laarsjes van gips maken - cadeautje maken
Je begint met het schoonmaken van de regenlaarsjes. Hoe groter de regenlaarzen hoe meer snelgips je nodig hebt. Voor een maat 32 kinderlaarsje gebruikte ik bijna 2,5 kilo snelgips. Als de laarsjes schoon zijn kun je het mengsel voor de snelgips maken. Hiervoor volg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zorg ervoor dat je de laarsjes voldoende vult. Voordat je de laars helemaal vult met gips plaats je het bekertje in de laars zodat je hier later een bloemetje in kunt doen. Laat alles heel goed uitharden en wacht zeker 12 uur met het los halen van de laars.
gipslaarsjes maken - laarsjes van gips maken - cadeautje maken
Als alles is uitgehard snijd je met een standymes voorzichtig de zijkant los en zorg je dat de gips niet mee gaat met de laars. Mocht de bovenrand niet mooi glad zijn kun je deze met een schuurpapier glad maken. De plastic beker kun je eruit halen of erin laten zitten als je er een plantje in wilt zetten. Let op: Gips vind het niet prettig om nat te worden!

Wat doe je met de laarsjes? Welke plantjes zijn leuk om te gebruiken?


Hoe leuk is het om deze zelfgemaakte gipslaarsjes cadeau te geven aan iemand. Denk aan een moeder of vaderdag cadeau, verjaardagcadeautje voor ouders, opa en oma etc. Doe er een leuke plant in met bloemetjes en dit staat een potje de show te stelen! En kijk eens hoe leuk mijn laarsjes zijn geworden?!
gipslaarsjes maken - laarsjes van gips maken - cadeautje maken
Een aantal bloemen en/of planten die hier heel erg geschikt voor zijn, zijn onder andere: Aloe vera, vetplantjes, chinese roos, begonia, cactus, cyclaam, flamingo plant (anthurium), saintpaulia, kalanchoe en ga zo maar door qua kleine houdende planten.

Welke plant of bloem zou jij hierin zetten? En lijkt jou dit ook leuk om te maken en vervolgens cadeau te geven?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.