Garnalen als inspiratiebron

In mijn kamer heb ik een aquarium van zo’n 40 liter staan, rechts van mijn bureau. Steeds als ik aan mijn bureau werk, dan zie ik in mijn ooghoeken het aquarium staan. Niet heel bijzonder, maar de garnaaltjes vormen een inspiratiebron voor mijn blog. Hoe dat precies zit, dat leg ik graag uit in dit artikel. Mijn garnalen als inspiratiebron.

In dit artikel gebruik ik mijn garnalen als inspiratiebron. Maar laat dit een inspiratiebron zijn voor jou. Je kunt werkelijk overal, ja overal inspiratie uit halen! Kijk om je heen, en kijk er eens wat langer naar. Misschien komen de ideeën niet gelijk, en duurt het even, maar eenmaal je inspiratiebron gevonden, hoef je je er alleen maar aan over te geven.

Hoe doe je dat?

Achter mijn bureau zitten en kijkend naar de rode garnaaltjes in het aquarium, is behoorlijk inspirerend. Elk diertje doet iets anders, en toch hebben ze allemaal één doel. Het groeien, en groot worden is hun hoofddoel. Ze krijgen daar genoeg ruimte voor in het aquarium, en schat dat ik nu over de 100 van deze lieve kleine vuur garnaaltjes in het aquarium heb zitten. Maar toch weerhoudt ze het niet om door te gaan. Ik kan uren kijken in het aquarium, en zo een aantal nieuwe ideetjes voor artikelen opschrijven. Iets wat totaal niet met de garnalen te maken heeft, maar wel in me naar boven komt als ik naar deze diertjes kijk.

Garnalen als inspiratiebron

Het zijn ontzettend schone diertjes, en continu bezig met opruimen. Denk eens hoeveel verschillende artikelen ik zou kunnen bedenken over het onderwerp opruimen. Daarnaast heb je nog de onderwerpen, samenwerken, eten, groeien (in de breedste zin van het woord), en overleven. Door jezelf ergens op te richten, en jezelf af te vragen wat je hiermee zou kunnen, kun je een heleboel inspiratie op doen voor nieuwe artikelen. Ik heb mijn garnalen als inspiratiebron, maar dit kan natuurlijk voor iedereen iets anders zijn. Misschien vind jij het leuk om bij een kinderboerderij je inspiratie op te doen. Je artikelen hoeven helemaal niet over dieren te gaan, maar dat betekend niet dat je er geen inspiratie uit kunt halen.

Het hebben van inspiratie is bij het onderhouden van een blog heel erg belangrijk. Dat kan iedere blogger bevestigen. Het is dan ook erg belangrijk dat je bij jezelf opzoek gaat naar jou inspiratiebron. Eenmaal gevonden, is het belangrijk dat je er zoveel mogelijk van probeert te genieten!

Vraag: Heb jij een inspiratiebron?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.