Fruit ijsjes maken – Gezond, makkelijk en lekker!

fruit ijsjes

Toen ik bij Action langs de zomer schappen liep (want ja ik kom gewoon té vaak bij Action!) zag ik deze onwijs schattige ijsjeshouder liggen. Die moest ik gewoon hebben om er zelf ijsjes in te maken. Met de zomerse temperaturen in gedachten maakte ik 4 soorten fruit ijsjes, die jij ook heel snel en makkelijk zelf thuis kunt maken!

Met onze achtertuin vol met aardbeien de kumquats ging ik aan de slag om heerlijk fruit ijsjes te gaan maken. Met mijn favoriete fruitsoorten als aardbei, kiwi, kumquat, abrikoos en vlierbessen ging ik aan de slag. Deze producten (behalve de kumquat) kun je ook heel gemakkelijk zelf in de supermarkten kopen dus geen nood als je één van de ingrediënten niet kent of hebt! Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander fruit dat jij lekker vind.

Hoe maak je zelf fruit ijsjes?

fruit ijsjes
Om deze fruit ijsjes te kunnen maken heb je de volgende ingrediënten nodig. Met het fruit kun je natuurlijk ook wisselen, weglaten of meer toevoegen!
– ijsjeshouder
– Aardbeien (handje vol)
– Kumquats (stuk of 4)
– Abrikozen (2 stuks)
– Kiwi’s (2 stuks)
Vlierbloesemsiroop (een flinke scheut)
– Raak multi vruchtensap (genoeg voor een normale glas ranja)
– Water

Hoe ik deze ijsjes maakte:
Ik sneed de aardbeien en 1 abrikoos in redelijk kleine stukjes, de kumquat sneed ik nog kleiner omdat de schil zoet is en de binnenkant zuur. De kiwi’s pureerde ik met een flinke scheut vlierbloesemsiroop. De kiwi ijs was hierdoor gelijk klaar om in te schenken in de ijsjeshouder. De aardbeien deed ik in een andere ijsjeshouder en hier deed ik ook weer een flinke scheut vlierbloesemsiroop bij met een flinke scheut water. Hierdoor was ook dit ijsje klaar. De abrikoos en kumquat stukjes deed ik vervolgens in een aparte ijsjeshouder en hier deed ik de ranja van raak multi vruchtensap bij zodat het niet te zuur maar ook niet te zoet zou worden. Voor de laatste versie pureerde ik een abrikoos en 2 stukjes kumquat samen met een flinke scheut vlierbloesemsiroop en deed deze vervolgens ook in een houder.
fruit ijsjes
En nu moet je alles zo’n 4 tot 8 uur in de vriezer houden zodat alles goed bevroren is. Bij mij waren de kiwi en de 2 versies met abrikoos en kumquat sneller klaar maar duurder het veel langer met de aardbeien versie. Hierdoor ben ik van deze smaak vergeten foto’s te maken als eindresultaat.

De smaak met kiwi.
fruit ijsjes
De smaak met abrikoos en kumquat gepureerd.
fruit ijsjes

Mijn favoriete fruit ijsjes

Mijn favoriet? Die heb ik zeker! De kiwi staat heel erg hoog op nummer 1. Wat was deze heerlijk en baalde ik uiteindelijk dat ik maar 1 ijsje had gemaakt. Na de kiwi vond ik die met aardbei erg lekker. De andere 2 smaken met abrikoos en kumquat zijn ook erg lekker waarbij mijn voorkeur vooral uit ging naar de gepureerde versie. Zoals je misschien al wel begrijpt kun je deze fruit ijsjes met elk soort fruit maken en eindeloos variëren totdat je een smaak hebt gevonden die je wilt blijven maken. Stiekem zitten er bij mij alweer een lading kiwi ijsjes in de vriezer!

Zo makkelijk maar onwijs lekker en een stuk ‘gezonder’ dan kant en klare ijsjes uit de winkel. Zeker als je gebruik maakt van zelfgemaakte producten of producten uit de groenten/fruittuin. De aardbeien groeien bij ons zo erg dat we elke dag minimaal een hand vol kunnen plukken. Heerlijk om een aardbei te proeven waar geen rommel op is gespoten, natuurlijk is gegroeid en vol van smaak.

Heb jij wel eens zelf fruit ijsjes gemaakt? En welke smaak zou jij hiervan kiezen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

10 thoughts on “Fruit ijsjes maken – Gezond, makkelijk en lekker!

    1. Thank you so much! It was really delicious and the next new icecreams are in the freezer right now!

    1. Thank you so much! I love this flavours so much that i have new ones in the freezer, haha.

    1. Hello! Thanks.
      You can translate on the right side in the slidebar of the blo. There you can translate to any language you want!

  1. Oooooo lekker met het warme weer

Comments are closed.