Frisse salade maken

Ik wil jullie vandaag laten zien dat je een hele lekkere en makkelijke salade kan maken met standaard ingrediënten die wij meestal altijd wel in huis hebben. Wij maken deze salade altijd en iedereen is er gek op! Met de hoeveelheden kan je spelen en wil je meer maken? Dan verdubbel je het recept gewoon! Een frisse salade maken is helemaal niet zo moeilijk namelijk.
_DSC2173
Voor deze salade gebruiken wij het volgende:
– één blik ham
– aardappelen
– eieren
– één blik wortels
– één blik erwten
– één of 2 stukken pastinaak
– mayonaise
– mosterd
– grote pot augurken

Allereerst gaan we de aardappelen, eieren, en pastinaak koken. Kook ze gaar en het liefst ’te’ gaar. Ook de eieren moeten hard gekookt zijn. Hier begin je mee. Ondertussen kun je beginnen met het snijden van de andere groentes en natuurlijk de ham!
Alle ingrediënten snijden wij in hele kleine blokjes. Hoe kleiner en fijner hoe lekkerder de salade wordt! De erwten kunnen er heel in, en de pastinaak kun je het beste fijn raspen. Mocht je pastinaak niet lekker vinden kun je deze ook makkelijk weg laten.
_DSC2176
Als je de aardappelen, eieren, ham, wortels, pastinaak en augurken heb gesneden is het tijd om het op smaak te brengen met zout, en peper. Daarna doe je een grote hoeveelheid mayonaise ( wij gebruiken 1 pot mayonaise bij deze hoeveelheid) erbij en ongeveer een lepel mosterd. (dit doe je op smaak) Van de mosterd proef je eigenlijk nauwelijks wat mocht je dit niet lekker vinden. Door de kleine hoeveelheid verdwijnt de bittere smaak van mosterd en merk je eigenlijk niet dat het er in zit. Ik heb namelijk door deze salade mosterd leren eten!

_DSC2175
Ik ben gek op deze salade en we maken het altijd met Kerst, Pasen en vaak ook in de zomer! Het is heel erg lekker als het warm is, om dan een koude salade te eten bij de BBQ bijvoorbeeld!
Wat ik persoonlijk ook heel erg lekker vind om dit samen met wat blaadjes sla te eten! En de dag nadat je het hebt gemaakt is deze salade nog lekkerder!
_DSC2178

Maken jullie wel eens salade? En zo ja, hoe maken jullie die, met welke ingrediënten? Zo nee, lijkt je dit een lekkere salade, en zou je hem eens willen proberen?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

13 thoughts on “Frisse salade maken

  1. wat ziet het er heerlijk uit!!! 😀 Lijkt me echt een heerlijke salade! Haha ik kan nog niet echt hier een salade maken aangezien ik niet echt een sla bak heb 😛

  2. Ziet er een lekkere salade uit! Ik vind dat altijd alleen zo spijtig dat in zo’n salades altijd zoveel mayonaise zit 🙂

    1. Ja heel erg gezond is het niet door de mayonaise, maar wil je het iets gezonder maken kun je bijvoorbeeld halfvolle mayo gebruik of mayo met minder vet. ect.

  3. Ziet er lekker uit! 🙂 Wij maken in Montenegro een soortgelijke salade, alleen doen we er geen mosterd in, pastinaak en aardappelen en voegen we er nog een stukje ander vlees bij (meestal charcuterie) en een heel klein beetje kaas (gouda) 🙂 Wij maken het ook klaar met de feestdagen en in de zomer en het is echt lekker verfrissend 🙂 Liefs! x

Comments are closed.