Fotoreportage Auschwitz

auschwitz

Een tijdje geleden heb ik artikel geschreven over Auschwitz, over mijn bezoek aan beide kampen, en wat ik er van vond. Vandaag wil ik doormiddel van foto’s je mee terug nemen naar deze bijzondere dag. Ik maakte zoveel foto’s dat ik besloot om er een apart artikel mee te maken. Sommige foto’s kunnen als schokkend worden ervaren, realiseer daarom goed wat dit met je gaat doen, als je de foto’s ziet. Kijk je mee naar mijn fotoreportage over Auschwitz?

Nogmaals wil ik je er op wijzen dat sommige foto’s als schokkend kunnen worden ervaren. De foto’s staan niet op volgorde van fotograferen. Wel staan de foto’s op volgorde van het bezoeken van de kampen. We zijn namelijk eerst naar Birkenau gegaan, en vervolgens naar het politieke kamp.

Auschwitz Birkenau

Auschwitz; Het Politieke kamp

De foto’s in dit artikel zijn niet bewerkt, alleen kleiner van formaat gemaakt. Foto’s mogen niet gebruikt worden zonder mijn toestemming (disclaimer). Mocht je ooit in de buurt zijn van Krakau dan raad ik je aan om ook hier even naar toe te gaan. Het in ontzettend indrukwekkend en zeker in Birkenau voel je de sfeer nog. Het politieke kamp trok mij niet echt omdat er teveel nieuwe technologie is toegepast, en ik niet vind dat dit nodig is. In het concentratiekamp zie je pas echt hoe groot het is geweest, en als je aan de rand van de gaskamers staat besef je pas een klein beetje hoe het moet zijn geweest voor de mensen die er daadwerkelijk ook in gingen en er nooit meer levend uit kwamen.

Vraag: Wat is je gedachten nu je deze foto’s hebt gezien?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Fotoreportage Auschwitz

 1. Ik wil hier zelf ook echt een keer heen samen met mijn vriend. Als ik zo je foto’s zie dan krijg ik zo’n apart gevoel. .. dat daar zoveel mensen hebben geleden. …

  1. Het is heel apart om daar te lopen. Al vond ik dat wel heel erg aanwezig in Birkenau en niet in het politieke kamp. Dat komt door de moderne technologie die ze in het politieke kamp hebben toegepast.

 2. ik word alleen al misselijk als ik de foto´s zie.
  Het is gruwelijk wat de mensen daar is aangedaan en dit mag absoluut nooit vergeten worden.
  Ik ben te gevoelig om daar rond te lopen denk ik, ik zal letterlijk te veel voelen van wat daar nog rond zweeft en je afschakelen op zo´n plek is bijna niet te doen..
  Gruwelijk!

  1. Ja het inderdaad ook heel heftig. In Birkenau vond ik dat wel heel erg aanwezig. Zeker als je dan door de kinder barak loopt. In het politieke kamp vond ik het veel minder, omdat de gebouwen van binnen eruit zien als nieuwbouw huizen. En ze daar zeer moderne technologie toepassen om dingen te laten zien.

 3. Echt indrukwekkende foto’s! Wij willen absoluut nog een keer hier naar toe. Laatst was ik in Berlijn, daar heeft het Holocaust monument ook erg veel indruk achtergelaten op mij…

  1. Ik ben zelf nog niet in Berlijn geweest (wel doorheen gereden maar verder niet gestopt), daar wil ik zeker nog een keer naartoe. Zeker indrukwekkend!

Comments are closed.