Foto op hout maken

Toen ik alle leuke houten decoratie hangers tegen kwam op internet wist ik meteen dat ik dit zelf ook wilde maken. Daarna laat ik vandaag zien hoe je deze leuke foto hartjes op hout.
foto op hout

Wat heb je nodig voor deze DIY:
– houten hartjes (verkrijgbaar bij action, 4stuks voor €0,69)
– crea podge of mod pogde
– een afbeelding voor op het hout
– een zwarte watervaste stift
– een kwastje

Allereerst ga je op zoek naar leuke afbeeldingen voor op je houten hartjes. Deze print je op de juiste grote af.
foto op hout

Je legt de houten hartjes op de afbeeldingen en tekent ze af zodat je ze op de juiste maat uit kunt knippen. Zodra je dat hebt gedaan kun je het hartje flink insmeren met de crea podge of mod podge. Afhankelijk waar je dit gekocht hebt. De crea podge is voor €0,89 te koop bij Action en de mod podge is onder andere te koop bij Xenos.

Nadat je er flink wat lijm op hebt gesmeerd kun je de uitgeknipte afbeelding op het houten hartje plakken. Dit laat je even goed drogen. Bij mij was dit na zo’n 5 minuten droog en kon ik de lijm laag er bovenop aanbrengen. Dit doe ik zodat de afbeelding goed blijft zitten en hem een mooie glans te geven. Doe dit ook niet te dun.
foto op hout

En als dat ook goed gedroogd is. Ik heb hem ongeveer een half uurtje laten drogen. Dan kun je het hartje gebruiken ter decoratie. Ik hing hem in de kerstboom!
handtekening carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

10 thoughts on “Foto op hout maken

    1. Dankje! Was ook wel leuk om dit te maken, ze hangen nu mooi in de kerstboom 🙂 In de kerstweek komt er een uitgebreid artikel over mijn kerstboom online 🙂

  1. Ik vind ‘m zo ontzettend leuk!! Ik wil dit binnenkort ook gaan doen, en dan direct een voor mijn vriendinnen maken haha. Maar kan het ook gewoon met foto’s?? lijkt me wel toch

    1. Je kan het inderdaad met alle soort foto’s doen die je wilt, het moet wel gewoon op dun print papier geprint worden, anders blijft het niet zitten 🙂 Dus als je via de computer de fotos uitprint gaat het helemaal goed komen!

    1. Dankje! Je hoeft hier niet heel erg creatief voor te zijn hoor 🙂 Als je met een kwastje omweg kan en iets kan opplakken is dat genoeg, dus eigenlijk kan iedereen dit maken!

Comments are closed.