Fijne outfits na een buikoperatie?

panter playsuit

Een aantal weken geleden alweer dat de zware operatie gepland stond. In plaats van een kijkoperatie (daar begonnen ze mee) werd het uiteindelijk een open buikoperatie. Daarna kwam ik erachter dat veel kleding gewoon echt niet fijn zit en soms zelfs pijnlijk is. Spijkerbroeken maakte plaats voor een joggingbroek. Wat zijn nou fijne outfits na een buikoperatie?

Op 28 mei 2021 stond de operatie gepland, een darmoperatie waarbij ze de zieke stukken darm zouden verwijderen. Maar ook de stukken die ervoor zorgde dat ik weken alleen maar vloeibaar kon eten. Na een korte periode in het ziekenhuis waarin ik alleen maar leggings droeg mocht ik naar huis. Maar daar kwam ik erachter dat normale kleding toch een stuk vervelender zat dan ik van te voren had gedacht.

Wat zijn fijne outfits na een buikoperatie?

Dit keer had ik naast een paar kleine gaatjes ook een groot litteken op mijn buik. Een goede 10cm van boven naar onder rond de navel, wat ervoor zorgde dat veel kleding pijnlijk was om te dragen. Maar ik wilde natuurlijk ook wel eens wat anders aan dan een joggingbroek of een legging. En dan was het ook nog zo warm waardoor je een stuk creatiever moet zijn. Het hielp ook niet mee dat ik mijn kledingkast behoorlijk had ingekrimpd na de vorige operatie in juli 2020.
blauw jurkje only

Omdat het litteken nog moet genezen en dit best een tijd kan duren, kun je je misschien voorstellen dat het zeker in het begon nog zeer gevoelig kan zijn. Omdat ik gewone spijkerbroeken niet kon verdragen op mijn buik ging ik vaak voor zomerjurkjes. Deze zitten vooral erg los rond het litteken waardoor je een hele comfortabele outfit hebt. Zeker met de warme dagen zijn jurkjes ideaal als je recent geopereerd bent aan je buik. Naast dat dit hele fijne outfits zijn is het ook nog eens heel simpel en makkelijk. Kies een jurkje die je aanspreekt en je outfit is gelijk klaar! Combineer het met leuke sandalen of ga voor sneakers als je gaat wandelen. Kijk eens bij OTTO, die hebben hele leuke betaalbare kleding en schoenen!

Outfits die ik zelf heel fijn vond om te dragen?


Naast jurkjes droeg ik ook heel vaak een joggingbroek (die net onder mijn litteken zat) met een simpel topje of t-shirt. Dat droeg ik misschien net wat vaker dan dat ik had gewild, maar je gaat voor comfort! Toen de hechtpleisters er nog op zaten vond ik het ook heel fijn om mijn buik vast te houden. Een soort steun, daarom probeerde ik ook jurkjes die tegen de huid aan zaten. Dat kon ik het ene moment wel verdragen, de andere keer moest ik er niets van hebben. Het is echt uitvogelen wat voor jou prettig is en waar jij je wel comfortabel in voelt.

Outfits die ook comfortabel kunnen zijn na een buikoperatie:
– Jumpsuits of playsuit
– Legging met een los vallend topje/shirt
– Rokjes mits niet al te hoog of een te strakke elastiek
Ideaal om deze periode door te komen en daarna ook prima te dragen als een mooie comfortabele outfit.

Heb jij makkelijk zittende kleding in de kast die je na een operatie aan zou kunnen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Fijne outfits na een buikoperatie?

Comments are closed.