Femme luxe blogger | Er ging van alles mis!

Ongeveer 1 keer per maand mag ik bij Femme luxe een aantal kledingstukken uitzoeken en hier maak ik dan een artikel over. Begin mei bestelde ik weer een pakket en er ging van alles mis dit keer! Van een verdwenen pakket naar 2 pakketten bij de douane en inklaringskosten.. En toen werden er ineens 2 pakketten geleverd. Ik vertel je er alles over want dit was/is echt bizar!

Begin mei bestelde ik een pakket met 4 items. Ze hadden toen niet heel veel keuze, dus ik besloot om 1 thuispak te bestellen (die zitten altijd onwijs lekker van Femme Luxe!), een kort broekje, een truitje en een vest. Normaal duurt het zo’n 2 weken voor het pakket hier is. Maar na 4 weken had ik nog steeds geen pakket dus ik besloot te mailen.

Er ging van alles mis!

Ik mailde en ik mocht een nieuwe bestelling plaatsen. Ik baalde want een aantal items die ik had besteld waren helaas al uitverkocht dus ik moest op zoek naar andere items. Na wat zoeken lukte dat gelukkig! Dat was overigens begin juni. Na 2,5week kreeg ik ineens een mailtje van PostNL. Of ik even 65euro inklaringskosten wilde betalen. Dus ik mailde weer naar Femme luxe want ik was niet van plan om dit te gaan betalen, het is tenslotte een samenwerking en de keren ervoor had ik ook nooit iets hoeven te betalen. Zij gaven aan dat als ik het bedrag zou betalen, zij mij via Paypal het geld zouden terug overmaken. Zelf heb ik geen paypal en had al gelezen bij het mailtje dat als ik niet zou betalen voor een bepaalde datum, dat het pakket dan terug gestuurd zou worden naar de afzender. Dus ik wachtte tot na die datum. Ongeveer 2 dagen na het eerste mailtje van PostNL kwam er nog een mailtje binnen met nu 64euro inklaringskosten. Ik werd hierdoor wel lichtelijk geïrriteerd en had zoiets van ‘laat ze het maar terugsturen’. De datums van het uiterlijke betaaldatum lagen ongeveer 3 dagen uit elkaar van de 2 pakketten. Toen ik ineens 5 dagen na die datum een pakket voor de deur zag liggen. PostNL had niet aangebeld, er was überhaupt geen mailtje dat het pakket bezorgd zou worden etc. De dag daarna kwam ineens het 2e pakket ook, ook zonder aanbellen lag het gewoon in de voortuin.
Natuurlijk was ik wel even nieuwsgierig naar de track&trace van deze pakketten en stond er bij beide dat de kosten betaald waren. Maar niet door mij! Dus wellicht dat Femme luxe ze zelf hebben betaald omdat ze niet wilde dat het teruggestuurd werd? Het blijft voor mij nog even een raadsel, maar ik heb er in ieder geval niets meer van gehoord, ook niet van PostNL. Heel bizar!!

Zullen we dan maar kijken naar de items?


Nou ja ineens had ik 2 pakketten met 4 items hier liggen. Het pakket van begin mei en het pakket van begin juni werden dus geleverd, al dan niet met extreem veel vertraging.
Ik laat alle items nu door elkaar zien en niet perse per pakket, ook omdat ik items heb gecombineerd op de foto’s.

Als eerste deze chocolade kleurig pak, valt overigens onder de jumpsuits. Hij zit echt perfect (misschien iets te los bij de kant waar je geen mouw hebt), heeft een fijn stofje en ondanks de iets te wijde pijpen vind ik hem erg leuk.


Dan heb ik als volgende item een zwart kort broekje, deze besteld ik in 2 maten groter als mijn eigen maat omdat ik graag een broekje wilde hebben die echt goed zou zitten. Deze is bij de taille perfect (ik kan er dus makkelijk een trui instoppen) maar bij de benen veel te groot want je kunt iets te veel zien van achter zeg maar. Daarboven op draag ik een zalmroze trui/hoodie die zeker wel wat korter valt. Het is niet een hele dikke trui maar perfect voor de koudere zomeravonden.


Dan deze mooie oud roze vest. Het is een dunnere soort gebreide vest dan de vorige die ik al van Femme luxe had. Ik vind hem erg leuk en hij zit heerlijk! Zeker straks voor de herfst en winter is dit een item wat ik er vaak bij ga pakken.

Deel 2  van de items
We zijn er nog niet want ik had maar liefst 8 items om laten zien! De volgende items die ik ga laten zien, zijn voornamelijk items voor thuis. Heerlijke comfy setjes voor zowel nu in de zomer als straks in de winter. De outfit hieronder is daar een goed voorbeeld van! Hij is redelijk dik en valt wat groot. Ik bestelde overigens een maat S.

Als volgende setje koos ik voor een dunnere set. Maar die was geen succes. Laat ik zeggen dat hij wel past maar hij is aan alle kanten te kort. En hiervan heb ik nog wel een maat groter genomen dan mijn eigen maat! Deze gebreide set is in ieder geval totaal geen succes en zit ook gewoon echt niet fijn doordat hij zo raar gemaakt is.

Als laatste items, wat ook weer een setje is, daarvan ontving ik dus in elke pakket 1 set. Maar ik laat hem uiteraard maar 1x zien want hij is verder helemaal hetzelfde. Hiervan koos ik ook weer een maatje S en hij rekt zover mee dat ik het andere setje aan mijn moeder heb gegeven die maat 40/42 heeft en makkelijk past! Om je even een beeld te geven van hoe ver dit setje in een maat S mee rekt!

Ik vind dit echt een heel leuk setje voor thuis. Het heeft een heel fijn dun stofje en is dus ook in de zomer niet te warm. Zowel de mouwen als de broekspijpen zijn lang genoeg. Hier ben ik echt heel blij mee! In tegenstelling tot het setje hiervoor.

Dit keer dus niet zo’n fijne ervaring met de bestellingen van Femme luxe. Hierdoor ben ik ook gaan twijfelen of ik wel verder wil gaan met deze artikelen. Misschien dat ik voor nu even een pauze in las ook omdat ik steeds wisselende items heb waar ik de ene keer wel blij mee ben en de andere keer niet.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.