fasolka van Pudliszki – Proefmonster

fasolka

Fasolka van Pudliszki is dit keer aan de beurt tijdens mijn Proefmonster. Ik kwam deze tegen bij de Jumbo in Goor, waar ze nog meer Poolse producten verkopen. Zelf had ik dit gerecht nog nooit eerder gehad, dus ik was erg nieuwsgierig wat dit precies is, en hoe het smaakte. Over het algemeen is Pools eten gewoon onwijs lekker! Maar wat vind ik van Fasolka?

Het zijn letterlijk bonen en stukjes worst in een saus. Helemaal niet echt iets bijzonders aan, maar wel heel smaakvol! Voor iedereen die houd van bruine bonen of witte bonen in tomatensaus. Dan is dit echt iets voor jou, want het is in feite bonen in een pittige tomatensaus met stukjes poolse worst (kielbasa).

Fasolka

fasolka
Eenmaal de pot Fasolka open is het een kwestie van op warmen in een pannetje. Het mag niet koken, maar moet net voordat het gaat koken van het vuur gehaald worden. Handigste is om het te eten in een diep bord, of in een soepkom / schaaltje.
De smaak lijkt op die van witte bonen in tomatensaus, het is enkel door de worst wat pittiger. Kielbasa (worst in het Nederlands), is van zichzelf al wat kruidiger, en dit proef je goed terug in de saus. Zeker voor mensen die van witte en bruine bonen houden, is dit recept/gerecht echt een aanrader om te proberen.

Lust jij witte/bruine bonen? En wat denk jij van dit gerecht?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.