Fashion | Makkelijk zittende outfits na operatie

strandjurkje protest

Een aantal weken geleden heb ik een operatie gehad aan mijn buik en daarna kwam ik er achter dat je niet zomaar even weer je normale kleding aan trekt. Spijkerbroeken en high waisted broeken maakte plaats voor makkelijk zittende outfits na een operatie. Dat was even slikken, maar hoe koos ik outfits uit en wat droeg ik dan?

Ik werd 4 of 5 juli onverwachts geopereerd aan mijn buik (ik had een groot abces in mijn buik die ze hebben weggehaald) en daarna kon ik lang geen normale kleding aan. Nu had ik ook een aantal dagen een drain in mijn buik waardoor ik met een open buik wond zat en een spijkerbroek was zeker geen optie.

Wat draag je nadat je een operatie hebt gehad?

Omdat mijn buik erg gevoelig was en ook wat opgezet door de operatie moest er zo min mogelijk op en tegen mijn buik aan zitten. Een spijkerbroek of een andere high waisted broek was daarom geen optie omdat die rond mijn navel zouden zitten en dit erg pijnlijk was. Maar gelukkig had ik nog genoeg kleding in de kast om de eerste weken door te komen. Wat ik droeg?

Eerder dit jaar kocht ik bij Primark een joggingbroek die een hele zachte band had en dus niet pijnlijk was. Deze broek kon ik prima dragen als een nettere broek met een top of trui erover. Daarnaast leefde ik ook graag in leggings. Een iets langer loszittend truitje of tuniek erover en mijn outfit was dikke prima. Vorig jaar kocht ik bij Action 2 paar dunne lange broeken met elastieken band, ook deze waren favoriet in die periode. Zolang het onder mijn navel zat ging het prima. Wilde ik een broek aan doen dit op mijn navel kwam dan werd dit na zo’n 10 minuten al behoorlijk pijnlijk en was het zeker geen optie om het aan te houden.

Daarnaast kun je natuurlijk ook jurkjes dragen omdat die heel los over de buik heen vallen en daardoor ook nog eens prettig zitten. Echter had ik nu geluk dat het zomer is want in de winter moet je er dan wel gelijk een legging bij aan.

Outfits die je je moet voorstellen


Eén van de opties die je kunt dragen bij een buik operatie is een jurkje. Bijvoorbeeld het strandjurkje van Protest, deze heeft wel een taille band maar die hoef je niet perse te gebruiken. Hierdoor valt hij erg los over je buik heen en zit het zelfs aangenaam. Deze outfit heb je een tijdje geleden op mijn blog terug kunnen zien.
strandjurkje protest legergroene tuniek zomers jurkje outfit my jewellery spijker jurkje

Een wat oudere outfit is het legergroene tuniekje die met een legging ook heel fijn was om te dragen in mijn herstel periode. Net zoals de superfijne leggings van Lidl die ik ook in het ziekenhuis met veel plezier heb gedragen.

Wil je nou niet al te veel geld kwijt zijn aan een tijdelijke outfit, kijk dan eens bij Action want daar hebben ze hele fijne jurkjes voor maar een paar euro. Ideaal om deze periode door te komen en daarna ook prima te dragen als een mooie comfortabele outfit.

Heb jij makkelijk zittende kleding in de kast die je na een operatie aan zou kunnen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Fashion | Makkelijk zittende outfits na operatie

Comments are closed.