Evoluderm | Lotion tonic – sensitive skin

evoluderm lotion tonic

Een kalmerende lotion tonic met rozenwater van Evoluderm stond al een tijdje in de kast te wachten om gebruikt te worden. Wat deze lotion tonic uniek maakt van andere merken is dat hier geen alcohol in verwerkt is. Heb jij dus een gevoelige huid dan is dit product zeker de moeite waard om eens naar te kijken!

De mooie roze verpakking trok gelijk mijn aandacht. Als je daar mijn aandacht al mee trekt dan heb je al een pluspunt. Maar deze tonic moest zich wel behoorlijk bewijzen! Met mijn droge en gevoelige huid is het gebruik van een tonic meestal een ramp. Je kent het wel, een rood gezicht dat bijna in de fik staat. Maar hoe deze tonic is bevallen..

Lotion tonic van Evoluderm

De Evoluderm Lotion tonic bevat rozenwater en geen alcohol! Daarnaast verfrist het de gevoelige huid en werkt het hydraterend door de glycerine die het bevat. De huid wordt met deze lotion tonic grondig gereinigd maar wel zacht genoeg voor de gevoelige huid om geen irritaties te veroorzaken. De huid voelt na gebruik schoon en fris aan, zonder een trekkerig of geïrriteerd gevoel.
evoluderm lotion tonic

Ingrediënten Evoluderm Lotion tonic: Aqua, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Panthenol, Aroma, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Citronellol, Ci 14700

Hoe ik dit product heb ervaren?

Allereerst vind ik het een hele mooie clean achtige fles. Niks mis mee, alle informatie die ik zou willen weten staat er op vermeld. De handige dop zorgt ervoor dat je de lotion tonic van Evoluderm makkelijk op een watje kunt aanbrengen om vervolgens de gezicht te reinigen. Dat zijn allemaal al pluspunten! Daarnaast was ik natuurlijk erg benieuwd naar de werking van deze tonic. Met mijn droge en gevoelige huid is het gebruik van een tonic vaak een ramp. Een rode gezicht, branden en met als gevolg dat het alleen nog maar droger wordt. De test ging ik dus behoorlijk terughoudend in, misschien daarom ook wel dat hij zo lang in de kast stond te wachten op een review.

Voorzichtig ging ik te werk, eerst alleen rond mijn kaken, kijkend naar het effect wat het daar zou hebben. Maar nadat ik geen enkel (negatief) effect merkte, ging ik verder met de rest van mijn gezicht. Heel even dacht ik dat het ging branden op mijn voorhoofd en mijn wangen, maar dit leek uiteindelijk maar zo. Het voelde juist heel fris aan, maakte mijn huid niet nog droger en voelde echt schoon aan. Wat ben ik blij dat ik dit product uiteindelijk toch ben gaan uitproberen. Het is mijn 100% meegevallen, waardoor ik het ben blijven gebruiken. Geen enkel nadelig effect gemerkt en dat met mijn droge en gevoelige huid! Ik ben om, deze fles maak ik dan ook zeker helemaal leeg.

Dit product is online te koop en komt in een fles van 250 ml. Hier kun je zeker een tijdje mee vooruit als het met normale hoeveelheid gebruikt.

Gebruik jij een tonic om je gezicht te reinigen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Evoluderm | Lotion tonic – sensitive skin

Comments are closed.