Etherische olie | Opberg ideeën (Olie + edelstenen)

Mijn verzameling met etherische oliën blijft maar groeien. Tijd voor wat nieuwe opberg ideeën, welke manier van opbergen kies je en welke opties zijn er allemaal?
Daarnaast laat ik je zien hoe ik mijn etherische olie opberg, maar ook hoe ik mijn edelstenen tentoonstel!

Het opbergen van je etherische olie en je edelstenen kan zeker samen. En wat is dan leuker om een mooi rekje of kastje te hebben waar je beide samen neer kunt zetten.
Of wat dacht je van een plankje waar je een aantal items neer legt die je veel gebruikt of juist heel mooi/fijn vind.

Welke opberg ideeën heb ik zelf?

Om je de nodige inspiratie te geven zal ik mijn eigen opberg manieren vertellen. Omdat mijn edelstenen en etherische olie van grotere omvang zijn kan ik niet maar 1 manier hebben om deze op te bergen.
Wel vind ik het fijn om hier een soort eenheid in te creëren. Niet alleen omdat ik dit mooi vind maar ook om hier een soort rustige omgeving in te maken.

Optie 1: Hexagon muurkastje
Dit kastje maakte ik vorig jaar en wilde ik uiteindelijk ook gaan verkopen in de webshop. Helaas was dat behoorlijk veel werk en is dit idee een beetje blijven liggen.
Maar in dit muurkastje berg ik inmiddels mijn etherische oliën op. Een plankje voor rollers, de rest gebruik ik voor de gewone druppel flesjes.
de oude aarde

Optie 2: Spiegel bakje
Dit bakje kocht ik vorig jaar een keer bij de Action, samen met een zwarte nog grotere spiegel. Deze vind ik erg fijn om te gebruiken om edelstenen in te leggen waarbij ik op dat moment de meeste aantrekkingskracht mee heb.
Maar ook voor de etherische olie vind ik hem fijn om te gebruiken. Bijvoorbeeld door de rollers op te leggen.
flesje amber druppel (SKI002)

Optie 3: Altaar/muurkastje
Deze optie gebruik ik nog niet zo heel lang, maar nu al wel groot favoriet. Gebruik hem graag voor de edelstenen maar je kunt er ook prima een combinatie met etherische olie mee maken!
Dit kastje is tevens te koop in de webshop!
driehoek kastje

Wat je nog meer zou kunnen gebruiken


Naast de opties die ik hierboven al even benoemde, die ik zelf graag gebruik, zijn er natuurlijk nog veel meer opties. Van tassen, koffers tot bakjes.
Maar heb je al eens gedacht aan de volgende opties: (zowel te gebruiken voor etherische olie als voor edelstenen)

  • Houten plank / serveerplank
  • Vitrinekastje
  • Schaaltje
  • Letterbak (gebruik ik zelf voor de voorraad van de webshop!)

Welke manier van opbergen lijkt jou het handigste of fijnst?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.