Etherische olie | Mijn favoriete geuren?

favoriete geuren, essentiele olie, etherische olie, olie, geur

Al een ruime tijd gebruik ik met veel plezier etherische olie of essentiële olie. Nu is mijn verzameling oliën nog niet zo heel groot, toch heb ik al een aantal favoriete geuren! Welke oliën ik waar voor gebruik en welke ik eigenlijk elke dag standaard erbij pak?

In de wereld van etherische olie bestaan er zoveel geuren en combinaties dat het best verwarrend kan zijn welke geur nou waar goed voor is. Al een tijdje lees ik boeken over essentiele olien en heb ik inmiddels ook een lijstje gemaakt met welke olien ik nog wil aanschaffen. Binnenkort vind je mijn olie wishlist dan ook op mijn blog terug!

Mijn favorieten geuren etherische olie

 • Peppermint
  Deze geur vind ik heerlijk, het is rustgevend maar tegelijkertijd zorgt het bij mij ook voor een energie boost. Daarnaast heb ik deze olie ook verwerkt in een hoofdpijn roller en een pijn crème. Maar hij zit ook in de Pollen roller! Als ik last heb van een muggenbult die bijvoorbeeld heel erg jeukt, dan pak ik de zelfgemaakte crème erbij en smeer ik de plek in. Weg is de jeuk!
 • Mijn zelfgemaakte blend Fris briesjes
  Het zelf maken van blends vind ik heel fijn en ook erg leuk om te doen. Fris briesjes is een mengsel van verschillende oliën (je kunt hier zeker binnenkort een artikel over verwachten) die zorgt voor een energie boost, je even helemaal vrolijk en positief maakt en daarnaast ook zorgt voor innerlijke rust. Ik vind hem heerlijk in de diffuser.
  favoriete geuren, essentiele olie, etherische olie, olie, geur
 • Mijn zelfgemaakte immuun booster blend
  Ook voor mijn immuunsysteem heb ik een blend gemaakt van verschillende oliën. Deze doe ik vaak in de diffuser en zorgt ervoor dat ik minder vatbaar wordt voor virussen en bacteriën. Daarnaast is de geur ook zeer ontspannend en wil ik hier binnenkort ook nog een roller voor maken.

Hoe combineer je nou geuren?

Hier wilde ik eigenlijk een los artikel over schrijven want het combineren van geuren is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook heel erg nuttig. Hoe je dit combineert leg ik je graag uitgebreid uit in een ander artikel.

Wel is het erg belangrijk dat je voor jezelf na gaat wat jij prettig vind. Een geur die jij niet lekker vind, zal ook minder goed werken dan als je de geur wel heel fijn vind. Mijn tip voor jou is in ieder geval probeer een paar druppels te mengen in een kommetje om te kijken welke combinaties jij erg fijn vind. Door maar een paar druppels te gebruiken hoef je niet veel weg te gooien als je het toch niet lekker vind, maar zo kun je ook goed inschatten welke geur je niet prettig vind. Wat ik ook als tip wil mee geven is dat je eigenlijk zou moeten beginnen met 2 geuren samenvoegen. Kijk wat het met jou doet, of je de geur prettig vind. Vind je de combinatie niet fijn, dan weet je ook snel welke geur je er niet meer bij in moet doen. Als je al een aantal mengsels met 2 soorten olien hebt gemaakt, kun je het eens proberen met 3 of meer. Doe dit steeds in kleine hoeveelheden. Het is dan ook nog eens veel makkelijker aan te passen.

Gebruik jij essentiële oliën?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Etherische olie | Mijn favoriete geuren?

Comments are closed.