Etherische olie | Mijn ervaring!

pollen roller

Een aantal maanden geleden begon mijn avontuur met etherische olie. Nee niet met zo’n starterskit die je overal voorbij ziet komen, maar gewoon met een paar losse oliën die ik kocht bij kruidvat. Nog helemaal niet echt verdiept in wat etherische oliën precies kunnen doen en waar ik op moest letten. Maar dat veranderde al snel!

Op het moment dat ik mij echt ging verdiepen in de werking van olie en waar je op moet letten als je olie koopt, ging er een wereld voor mij open. Ik kwam in aanraking met de Groene linde, Young Living, Dottera en geurwolkje. Omdat er veel parfum wordt gebruikt die nergens goed voor zijn, begon mijn zoektocht!

Mijn zoektocht in etherische olie

Zoals ik al schreef, begon mijn etherische olie verhaal met een aantal geuren van Kruidvat. Ik kocht een aantal losse geuren en een aantal combi geuren die ik vervolgens graag wilde uitproberen in de diffuser. Op dat punt vroeg ik mij nog steeds niet af waarom alle geuren maar €1,99 kostte. Maar toen ik mij ging verdiepen in wat welke geur kan doen voor je lichaam, begon ook de verdieping in de oliën en zijn prijzen. Als ik 1 ding wel heb geleerd is dat je echt moet kijken naar een biologische olie die puur en zuiver is. Zo weet je zeker dat het geen parfum olie is die schadelijk voor je is. De oliën van Kruidvat gebruik ik alleen nog maar in de diffuser en het liefst zo min mogelijk. Wel heb ik van een aantal oliën de ingrediënten doorgenomen en daar waar parfum in zat gelijk weg gedaan. Op dit moment heb ik alleen nog oliën die wel goed zijn en geen toevoegingen hebben die schade kunnen toebrengen.
young living pollen roller

Hoe heb ik de olie ervaren?


Al snel daarna kwam ik in aanraking met de oliën van Young Living, een prijzige olie als je het mij vraagt. Enigszins natuurlijk logisch maar ik voelde mij niet prettig bij het verkoopproces wat er achter de oliën schuil gaat. Ik wil niet perse elke maand een bestellen van 10talle euro’s doen om korting te behouden. Dus mijn ervaringen met Young Living stopte ook daarna. Wel gebruik ik nog erg graag de Pollen Roller van Young Living!
Daarna kwam ik in aanraking met de Groene linde via Purebyme van Maud en Elke. De enthousiasme is aanstekelijk en ik bestelde 2 basisgeuren om eens kennis te maken met dit merk. Sinaasappel en Rozemarijn werden het, want ik had een heleboel fijne blends gevonden waarin ik deze kon gaan gebruiken. In diezelfde tijd kocht ik ook een aantal geuren via Geurwolkje. Deze oliën zijn namelijk biologisch, puur en zuiver en helemaal vegan. Door al deze kenmerken kun je al zien dat er geen ‘rommel’ in het product zit.

Wat olie doet voor mij?

Omdat ik nu van 4 merken oliën heb geprobeerd kan ik wel zeggen dat ik een aantal favorieten heb. Zo vind ik de olie van geurwolkje erg fijn maar ook de oliën van de Groene Linde gaan zeer regelmatig in de diffuser.

Al een aantal maanden had ik best veel moeite om mijn te concentreren achter de computer. Je kent het wel, er is altijd wel iets wat je afleidt of je aandacht vraagt. Daarnaast kon ik mij ook moeilijk ontspannen en sliep ik slecht. De oliën hebben mij tot nu toe gebracht dat ik weer ontspan zodra de diffuser aan staat. Heb ik bijvoorbeeld mijn pollen roller die mij helpt bij de hooikoorts klachten (natte neus en jeukende ogen zijn verdwenen!). Maar daarnaast combineer ik een aantal geuren die ervoor zorgen dat ik mij kan concentreren. Dit doe ik vaak wel in combinatie van muziek zodat ik hier ook rustig van wordt in mijn hoofd. Geen afleidingen meer om mij eens te focussen op iets wat echt gedaan moet worden. Natuurlijk heb ik nog steeds momenten dat ik mij niet kan focussen, maar als ik dan de olien gebruik dan lukt het daarna vaak wel. Het grootste verschil is te merken in mijn humeur als de diffuser aan staan en bij het gebruik van de pollen roller. Daarnaast heb ik een roller gemaakt voor mijn buik zodat mijn darmen rustig worden als ik iets heb gegeten wat niet lekker is gevallen (bijvoorbeeld frituur). De pijn en het ongemak in de buik verdwijnt dan snel!

Gebruik jij ook essentiële oliën en wat zijn dan jou ervaringen daarmee? Zo nee, sta je er voor open om dat ook te gaan gebruiken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.