Etherische olie | Hoe maak je een room spray?

roomspray

Als je etherische olie gebruikt, dan is het een must om je eigen room spray te maken. Ik vind het heerlijk om af en toe mijn kamer in te sprayen met de heerlijke geuren van essentiële oliën. Om te ontspannen heb ik een heerlijke ontspannen room spray gemaakt die ik er ook net voor het naar bed ga graag erbij pak. Hoe maak je een room spray en wat heb je daar allemaal voor nodig?

Sinds ik mijn eigen room sprays maak voel ik mij veel fijner in mijn kamer. Daarnaast lukt het mij ook heel goed om in te slapen waarbij ik eerst gewoon uren wakker kon liggen. Nu ben ik met een goede 10 minuten al zo duf dat ik nagenoeg gelijk echt in slaap val. Maar hoe maak je nou een room spray en hoe maak je de room spray die ik gebruik voor het slapen?

Het maken van je eigen roomspray?

Voor het maken van een room spray in het algemeen heb je een spray flesje nodig. Deze kun je kopen in verschillende webshops, maar die van mij komen van Aliexpress en een aantal had ik door een aantal producten die op waren. Op Aliexpress heb je ook nog eens heel erg veel keuze voor hele kleine prijsjes.
favoriete geuren, essentiele olie, etherische olie, olie, geur

Voor het maken van een basis room spray heb je nodig:
– Water of alcohol
– Essentiele olie
– Zee zout
Dit is echt de basis voor elke room spray die je kunt maken. Waar je eindeloos mee kunt variëren is de essentiële oliën. Het is heel erg simpel om zelf te maken en vele malen beter dan de standaard sprays / parfums die je hebt voor in je huis. Deze heb ik volledig de deur uit gedaan en ik gebruik alleen nog mijn eigen room sprays.

Voor de roomspray gebruik ik per soort olie 3 of 4 druppels (afhankelijk van hoeveel verschillende oliën ik combineer)

Hoe ik mijn ontspannende room spray maak:
Op 200 ml flesje:
– paar korrels zee zout
– 200 ml water (maar je kunt ook alcohol gebruiken)
– 5 druppels lavendel olie
– 2 druppels sinaasappel olie
– 3 druppels rozemarijn olie

Als je het flesje hebt gevuld kun je het spraydopje erop doen en rustig een klein beetje schudden met het flesje. Ga hier niet te hard lopen schudden want dan maak je de moleculen kapot en doet de essentiële olie eigenlijk nog vrij weinig. Hierna is het klaar voor gebruik!

Waar kun je de room spray allemaal voor gebruiken?


In eerste instantie gebruik ik dus graag mijn eigen rustgevende spray. Maar naast een rustgevende spray kun je natuurlijk ook een oppeppende spray maken, of een motivatie spray. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een spray voor maken. De room spray kun je ook gebruiken als ‘aura’ spray die je boven je hoofd sprayt en die zo je energie kan beïnvloeden.

Maar naast een rustgevende spray kun je ook maken:
– Oppeppende spray
– Motivatie spray
– Vrolijke/positieve spray
– Warme spray
– Verkoelende spray (bij de warme zomerdagen!)
En nog zoveel meer!

Heb jij ook al eens een eigen room spray gemaakt?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Etherische olie | Hoe maak je een room spray?

Comments are closed.