Etherische olie | Hoe maak je een Allergie roller?

young living pollen roller

Als je etherische olie gebruikt, dan is het een must om je eigen allergie roller te maken. Zeker in het hooikoorts seizoen is het hebben van een roller erg fijn. Je pakt de roller, rolt een aantal keren onder je ogen en achter de oren en de hooikoorts neemt al snel af. Hoe maak je een allergie roller en wat heb je daar allemaal voor nodig?

Sinds ik een allergie roller heb, gebruik ik hem dagelijks. Ik heb veel last van hooikoorts en de roller zorgt ervoor dat mijn klachten afnemen en op sommige dagen zelfs helemaal niet meer aanwezig is. Maar hoe maak je nou zoiets en wat heb je er eigenlijk voor nodig?

Het maken van je eigen allergie roller?

Voor het maken van een roller in het algemeen heb je een roller flesje nodig. Deze kun je kopen in verschillende webshops, maar die van mij komen van Aliexpress. Daar heb je ook nog eens heel erg veel keuze voor hele kleine prijsjes.

Voor het maken van de allergie blend heb je nodig:
– Peppermint olie
– Lavender olie
– Lemon olie
Uiteraard allemaal essentiële oliën! Voor het maken van een 5 ml roller gebruik je 5 druppels van elke olie, heb je liever een 10ml flesje? Vul die dan met 10 druppels van elke olie. Als je van elke olie de druppels in het flesje hebt gedaan vul je deze af met een draagolie. Ik gebruik daar verschillende olien voor. Amandelolie en V6 van Young Living worden vaak gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor een andere plantaardige olie. Olijfolie, walnootolie, argan olie, kokosolie, noem het maar op!
Als je het flesje hebt afgevuld met een draagolie kun je het rollerdopje erop doen en rustig een klein beetje schudden met het flesje. Ga hier niet te hard lopen schudden want dan maak je de moleculen kapot en doet de essentiële olie eigenlijk nog vrij weinig. Hierna is het klaar voor gebruik!
pollen roller

Waar kun je de allergie roller allemaal voor gebruiken?


In eerste instantie gebruik ik hem alleen voor mijn hooikoorts, maar ik pak hem er ook wel eens bij als ik hoofdpijn heb. De peppermint verkoeld en de lavender ontspant waardoor de hoofdpijn langzaam weg trekt. Lemon zorgt voor een goede weerstand en deze combinatie is echt een toppertje!

Maar naast hooikoorts kan het ook helpen tegen:
– Huisstofmijt
– Dieren haren allergie
– Pollen
– Hoofdpijn

Waar gebruik je hem als je last hebt van hooikoorts?
Achter de oren, in je nek, op je neusvleugels, onder je ogen (kijk uit dat je niet in je ogen komt!), eventueel inhaleren werkt ook heel erg goed. Kijk wat jij het prettigste vind werken.

Heb jij een pollen allergie/ hooikoorts?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Etherische olie | Hoe maak je een Allergie roller?

Comments are closed.