Essence nail polish remover – quick and effective

Essence nail polish remover

Mijn nagellak verzameling bestaat voornamelijk uit nagellak van het merk Essence. Maar Essence heeft meer dan alleen nagellak, ze hebben namelijk ook Essence nail polish remover. Ik nam een flesje mee uit Duitsland, en vertel je graag meer over dit product. Een nagellak remover met kokos en papaya geur.

Als ik aan nagellak remover denk, dan schiet mij meteen die verschrikkelijke geur naar boven. Zo sterk en doordringend, dat ik er bijna altijd van moet hoesten. Essence heeft nu een product die naar kokos en papaya moet ruiken, en dus minder naar die sterke geur. Maar is dat wel zo? Ik werd nieuwsgierig, en kocht het product om het uit te gaan proberen.

Essence nail polish remover

Essence nail polish remover
Het flesje bevat 150 ml, en is daarmee wel een stuk kleiner dan is normaal gewend ben. Maar vooralsnog doe je hier toch erg lang mee, dus vind ik de hoeveelheid prima. Die 2 keer per jaar dat ik nagellak remover koop. Op de verpakking zie je het al staan, een coconut & papaya geur. Eerlijk is eerlijk, de geur is ver te zoeken vind ik zelf. Als je de dop erop draait ruik je nog steeds de aceton. Zou de quick en effective dan wel zo zijn? Ik probeerde het uit.

Essence nail polish remover
Ik deed een beste hoeveelheid van de remover op een wattenschijfje. Ik had op mijn nagels 2 laagjes van de Essence I want candy nagellak. Het watje moest even op de nagels liggen, maar uiteindelijk kreeg ik alles met 2 vegen eraf. Het duurde wel iets langer dan met de nagellak remover die ik gewend ben. Maar de remover doet wel zijn werk, maar ook op de nagels ruik je nu geen cocos of papaya geur. Dat vond ik toch wel een beetje jammer!

Zelf zou ik deze remover niet nog een keer kopen, want het viel toch wel een beetje tegen. Ik kocht hem in Duitsland bij de Rossmann voor 1,49euro. Deze is ook in Nederland bij onder andere Kruidvat te koop. De prijzen hier in Nederland liggen wel iets hoger dan in Duitsland.

Kende jij deze Remover al? Zo ja, wat vond jij ervan?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.