Erwtensoep

Erwtensoep

In de supermarkten verkopen ze met enige regelmaat verse soeppakketten. Zo zag ik dit erwtensoep pakket liggen bij de Lidl, en werd ik enorm nieuwsgierig. Uitproberen dus, en nu kun je lezen op mijn blog of het iets is of niet.

Erwtensoep, ik houd er alleen van als er geen vlees in zit. Knakworsten vind ik prima, maar andere stukken vlees vind ik echt niet lekker. Daarom is erwtensoep zelf maken natuurlijk ook een stuk beter, je bepaald zelf wat je er in doet. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt, je hoeft enkel nog water toe te voegen. Zo gezegd zo gedaan, ik maakte de soep klaar volgens de beschrijving.

Erwtensoep

Het is niet mijn lievelingssoep, maar zo gek als ik op soep ben, eet ik eigenlijk alles op. En waarom dan niet een keer erwtensoep maken van zo’n vers pakket vol met groente. Ik pakte een pan, en ging enthousiast aan de slag. Omdat erwtensoep de dag erna lekkerder is, maakte ik hem deels de avond ervoor al klaar.

Wat zit er allemaal in het pakket:

Erwtensoep
– 2 Wortels
– 1 prei
– 1 ui
– Knolselderij
– Selderij
– Laurierblad
– Zakje spliterwten

Zelf toevoegen:
– 1 blikje knakworstjes of 1 rookworst
– Eventueel 500 gram schouderkarbonade (heb ik niet gedaan!)
– 1,5 liter water
– Zout en peper (heb ik niet gedaan)

De bereidingswijze:

Erwtensoep
Was de spliterwten in een zeef, en breng een soeppan met water met daarin de spliterwten, en laurierbladen aan de kook. Kook dit ongeveer 60 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig. Spoel de groenten schoon en schil de knolselderij en wortel. Snijf de prei in halve ringen (of nog kleiner), en pel en snipper de ui. Hak de bladselderij fijn. Neem de laurierblad uit de pan en eventueel de toegevoegde schouderkarbonade. Voeg de groenten toe, en laat dit nog eens 30 minuten koken op laag vuur. Om hem nu nog lekker te maken, laat je hem een avondje/nacht staan. Ga de volgende dag verder, want dan is het namelijk echt veel lekkerder! Roer af en toe in de pan zodat het niet aanbakt. Snijd nu de knakworst of rookworst in kleine stukjes en voeg ze toe. Laat dit even warm worden, en volgens is je soep klaar. Eetsmakelijk!

Heb jij wel eens een vers pakket soep gekocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Erwtensoep

Comments are closed.