Erica | Zilver deo – mild

erica zilver deo

Een deodorant die gebaseerd is op zilver en natuurlijke mineralen, dat is de Erica zilver deo. Zuiver zilver werkt natuurlijk tegen bacteriën en gaat het ontstaan van een transpiratiegeur tegen zonder de poriën af te sluiten. Klinkt goed toch?

Alle geur bij Erica zijn opgebouwd uit natuurlijke etherische oliën en extracten. Hierdoor zijn ingrediënten minder schadelijk dan een chemisch ingrediënt die de geur maakt. Omdat ik zelf erg graag producten gebruik die natuurlijk zijn, was ik extra benieuwd naar de werking van deze Zilver deo van Erica.

Zilver deo van Erica

Deze deodorant komt in een roller die ik normaal niet zo snel zou gebruiken. Zelf gebruik ik namelijk graag de sticks van Lady speed stick. Maar het uitproberen van deze roller vind ik geen enkel probleem. Als het maar zijn werk doet, of dit nu een spuitfles is, een roller of een stick, het maakt mij vrij weinig uit!
erica zilver deo

In deze deodorant zitten een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid verzacht en hersteld. Maar nog mooier is dat de zilver die in dit product verwerkt is ervoor zorgt dat de bacteriën dood gaan die de zweet geur kunnen veroorzaken. Want zo’n zweet geur vind ik misschien wel het smerigste wat er is. Ook bevat het product geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen PEG en paraffineoliën. Dit maakt de deodorant erg mild en geschikt voor elk type huid.

Ingrediënten van de Zilver deo van Erica: Aqua, alcohol, glycerin, triethyl citrate, dehydroxanthan gum, silver, silver citrate, citric acid, parfum, citronellol, limonene, linalool.

Hoe ik dit product zelf heb ervaren?

Grappig genoeg vond ik deze roller erg fijn in gebruikt, misschien nog wel iets fijner dan de Lady speed sticks die ik normaal gebruik. De geur is erg clean en fris en vind ik zelf niet heel bijzonder. Daar waar ik bij mijn ‘normale’ deodorant allerlei lekkere frisse en bloemige geuren heb, is dit precies het tegenovergestelde. Ook laat hij geen plakkerig of nat laagje achter op de huid en prikt het niet. Zelfs niet bij mijn gevoelige huid!

Zo’n roller zou ik dus snel mee nemen op vakantie omdat het maar weinig ruimte in neemt. Daarbij is hij erg fijn voor de zomer omdat het geen hele heftige geur is en je hem snel even opbrengt. Plus in de zomer zweten we natuurlijk meer vanwege de warmte en als dit product er dan voor zorgt dat je het niet ruikt, heb je mij! Met de werking van het product ben ik ook zeer tevreden en ik zou hem ook zeker nog eens kopen als ik door mijn deodorant voorraadje heen ben.

Je koopt het product online bij verschillende webshops voor zo’n €6,95 (let op, prijzen kunnen variëren). Voor dit bedrag krijg je een roller van 50ml waar je zeker een tijdje mee vooruit kan.

Wat voor soort deodorant gebruik jij het liefst?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.