Er zit me iets dwars!

seleniet theelichthouder

Er zit me iets dwars, iets zit me ontzettend hoog. Kan het wel voor mezelf houden maar waarom zou ik het niet gewoon van me af schrijven? Het maakt niet uit of ik facebook open, instagram aanzet of op internet aan het scrollen ben, het achtervolgt mij. Wat er mij dwars zit en waarom dat lees je in dit artikel.

Dit is niet zozeer dat ik heel negatief wil zijn, maar mijn blog is een beetje mijn dagboek. Ik deel ontzettend veel op mijn blog en dit is iets waar ik nu al een paar weken tegenaan loop. Mijn frustraties en irritaties worden groter en ik wil dit van me af schrijven!

Het zit me dwars, ik kan er niet meer omheen!

Zoals jullie misschien wel weten heb ik sinds juli 2020 een eigen webshop waar ik edelstenen verkoop. Dat doe ik met veel liefde en ik probeer altijd voor A kwaliteit te gaan bij groothandels die met net zoveel liefde en passie de pareltjes voor jou uitzoeken. Naast de kwaliteit gaan zij ook voor eerlijke prijzen! En aan mij ook dat natuurlijk ook te doen. Want in mijn webshop verkoop ik echt hele goede kwaliteit voor hele betaalbare prijzen.

Maar wat ik nu toch op internet voorbij zie komen, daar viel mijn mond van open! Webshops met edelstenen schieten ineens als paddenstoelen uit de grond. Niets mis mee, maar waar mijn mond van open viel is de prijzen die sommige webshops hanteren. Het simpele feit dat je voor een trommelsteen van 2 tot 5cm een prijs van 5 tot 9 euro wordt gevraagd, en er ook nog mensen zijn die dat uitgeven voor een trommelsteen. Daar viel mijn mond van open! Zeker omdat je voor die prijs minimaal 100 gram (bij sommige zelfs een halve kilo!) trommelstenen van kunt kopen! Begrijp me niet verkeerd, iedereen mag doen met zijn geld wat hij wil. Maar als ondernemer en als persoon die niet tegen oneerlijkheid kan viel mijn mond hier echt van open. Ik irriteer me eraan, het frustreert mij enorm!

Maar waarom doet het mij zoveel?


Je zou denken dat als een groep webshops het voor een eerlijke prijs verkoopt (zoals ik dat bijvoorbeeld doe), maar er nieuwe webshops voorbij komen die letterlijke de hoofdprijs ervoor vragen je als klant gaat twijfelen aan de kwaliteit van de webshops die het voor een ‘goedkope’ prijs verkopen. Klanten denken vaak, dat als iets duurder is, dat dit betere kwaliteit is. Waar je bij andere branches het juist andersom ziet gebeuren (daar wordt de prijs kapot gemaakt door veel te goedkope prijzen), zie je het in de edelstenen nu echt zo gebeuren. Bijna de jackpot vragen voor een item vind ik echt niet kunnen. Weet je wat me ook dwars zit, dat de mensen die het uit de mijnen halen en dus het werk voor jou als ondernemer doen niet die beloning krijgen die je zou vragen voor die 5euro per trommelsteen. Want als je voor die 5 euro per trommelsteen eigenlijk 100 a 200 gram kunt krijgen, wat denk je dat degene die het uit de mijnen haalt dan verdiend? Lijkt me ook echt niet fair. Misschien licht het ook gewoon aan mijn eerlijkheid, maar het zit me gewoon echt dwars!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Er zit me iets dwars!

  1. Dat is balen met het hele internet….
    Het is zo verschillend….

    Een fijne dag….

Comments are closed.