Elektrische apparaten wishlist (voor mijn uitzet)

ditverzinjeniet

Ik heb een grote wens om uit huis te gaan, en ik tref daar af en toe al wat voorbereidingen voor. Een van die voorbereidingen is bijvoorbeeld het opzoeken hoeveel iets gaat kosten. Daarom deel ik vandaag graag mijn elektrische apparaten wishlist met jullie. Een aantal dingen heb ik al, en die zal ik weg laten, maar over het algemeen staat hier alles in wat je nodig hebt voor je eigen huisje.

Het bepalen van dingen die je nodig hebt is uiteraard heel persoonlijk. De één vind iets wel belangrijk, de ander niet. Zo heb ik bijvoorbeeld ook apparaten tussen dit lijstje staan die eigenlijk niet meteen nodig zijn, maar ik wel meteen wil hebben. Snap je het nog? In ieder geval, ik maakte een wishlist met daarin de elektrische apparaten die ik nodig heb voor mijn eigen huisje.

Wat zijn mijn wensen

Nou heb ik al een senseo apparaat, en een waterkoker bij elkaar gespaard met douwe egberts punten. Dus die apparaten heb ik niet meer nodig, want die heb ik al in huis. Maar wat heb je wel nodig als je op jezelf gaat. Je staat er van versteld wat je eigenlijk nog allemaal moet aanschaffen. En uiteraard misschien waar je het meeste van gaat schrikken, zijn de prijzen van deze apparaten. Jeetje wat zijn sommige dingen duur zeg! Reken al gauw 2000 tot 2500 euro aan je minimale apparaten. Zelf op zoek gaan naar koopjes, is heel belangrijk hierbij. Maar ook kun je een afweging maken of je iets misschien wel tweedehands wil aanschaffen. Nou ga ik dat waarschijnlijk wel doen met de wasmachine en koelkast. Zo kan ik later gaan sparen voor nieuwe apparaten om deze te vervangen. Scheelt je weer een zak met geld!

Welke elektrische apparaten heb je nodig

Wat dacht je van een wasmachine, koelkast, strijkijzer, televisie, stofzuiger, en zo kan ik nog wel even door gaan. Uiteraard is het belangrijk dat je gaat bepalen welke apparaten je wel nodig hebt en welke nog even kunnen wachten. Ik maakte een lijstje met dingen die ik nog nodig heb voor mijn uitzet. Met daarin een afweging naar wat ik in het begin nodig heb, en mezelf kennende gelijk ga gebruiken. Ik koos daarom ook om een mixer, weegschaal, magnetron, en tostiapparaat, te willen aanschaffen. Zelf wil ik nooit meer betalen dan nodig is, dus ging ik op zoek waar ik deze apparaten het beste kan aanschaffen. Hieronder een lijstje met mijn onderzoeksresultaten, en er van uitgaan dat ik alles nieuw koop.

Mijn apparaten wishlist

Koelkast – Ikea Langan 289,-
Wasmachine – Mediamarkt Duitsland 199,-
Weegschaal – Hema 15,-
Magnetron – Mediamarkt NL 51,99
Televisie (ben ik nog niet over uit)
Fornuis met oven – Mediamarkt 239,-
Stofzuiger – Mediamarkt 39,98
Strijkijzer – Hema 12,-
Mixer – Hema 12,-
Tostiapparaat – Hema 12,-

Door me te hebben verdiept in de budget prijzen, kan ik heel goed in de aanbiedingen zien of iets voordeliger is om aan te schaffen. Aangezien ik dicht bij de Duitse grens woon, kan ik daar makkelijk naar toe om bij bijvoorbeeld de Mediamarkt daar iets aan te schaffen. Een voordeel is dat het in Duitsland vaak voordeliger is om aan te schaffen. Ik ga dan ook zeker de komende maanden lekker speuren op kortingen. En een afweging maken of ik hele dure apparaten in het begin liever tweedehands neem.

Vraag: Heb jij je verdiept in de kosten van elektrische apparaten?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Elektrische apparaten wishlist (voor mijn uitzet)

 1. Ik heb heel veel spullen tweedehands gekocht. De wasmachine zijn de kosten die ik in mijn huur betaal.

  1. Handig! Ik heb toevallig een stofzuiger aangeschaft toen de BTW vrije weken waren bij de Mediamarkt, scheelt weel een paar 10tjes 🙂 Apparaten zijn zo duur, maar denk toch dat ik flink ga sparen zodat ik zoveel mogelijk gelijk nieuw kan kopen. En als het niet anders kan, dan tweedehands.

 2. Ben er sinds kort ook mee bezig, maar inderdaad wat een prijzen zeg! Wil zelf nog graag een panini grill, kruimeldief, keukenmachine en vaatwasser. xx

  1. Erg he! Schrok best wel van die prijzen, jeetje. Ooh een panini grill is ook heel erg fijn! Een keukenmachine en vaatwasser staan op het lijstje met apparaten die ik ooit nog eens wil aanschaffen, voor nu eerst dit lijstje afwerken. En vooral aanbiedingen in de gaten houden. Zo had ik laatst een stofzuiger tijdens de BTW vrije weken aangeschaft. Scheelt toch best veel, hij kost nu 17euro meer, als dat ik heb betaald. xx

 3. Budgettip. En bespaart je de ruimte van een tosti-ijzer. 😉
  Ik maak mijn tosti’s in een koekepan.
  Buitenkant bestrijken met boter… beetje olijfolie in de pan
  Zachtjes het vuur aan.
  Als de ene kant goudbruin is dan omdraaien. Alufolie erover zodat de kaas binnenin ook warm wordt
  Lekker!

Comments are closed.