Eetdagboek op vakantie #2

eetdagboek op vakantie

In mijn vorige eetdagboek heb je al veel kunnen zien en lezen over wat ik zoal at tijdens mijn vakantie. Maar dat was nog niet alles, want ik had nog veel meer dagen over. Om hem niet al te lang te maken besloot ik om er 2 artikelen van te maken en hierbij lees je deel 2.

Ik was gebleven bij het tsjechische ontbijt. Wat onwijs lekker! Het soort brioche brood is heerlijk met een klein beetje jam of chocoladepasta, maar ook met alleen wat boter. Ik nam 3 soorten broodjes uit tsjechie, en belegde het met (je raad het nooit!) vleessalade, chocoladepasta en aardbeienjam.

eetdagboek op vakantie

In de avond aten we een stevige maaltijd want het was erg koud en nat die dag. Je hebt dan toch meer trek en een stevige maaltijd voor de koude avond is dan wel zo prettig. Ik at een kipburger met aardappel puree en gele boontjes (boterboontjes). Uiteraard met wat jus en een klein beetje knoflooksaus voor de kipburger

eetdagboek op vakantie

Mijn ontbijt bestond uit 2 sneetjes van het brioche brood waar ik aardbeienjam en chocoladepasta op deed, en een broodje die ik doormiddel deed en kipsalade en chocoladepasta op smeerde.

eetdagboek op vakantie

We waren die dag in Munchen en daar at ik als tussendoortje (want tja ik had geen lunch gehad), een mega appelstrudel met vanille saus.

eetdagboek op vakantie

In de avond waren we erg laat thuis want er waren overal files, en we aten pas rond 8uur. Het werd tomatensoep met wat gehaktballetjes in pittige saus. De balletjes waren voor mij helaas te pittig, want kan nog nauwelijks pittig eten sinds de medicijnen.

eetdagboek op vakantie

Eindelijk werd het warm, en droog. Die ochtend at ik een tsjechies stokbroodje en een duits broodje door midden gesneden. Hierop deed ik lyoner worst, kipsalade, aardbeienjam en chocoladepasta. Oke ja ik weet het, er zit niet veel variatie in mijn broodbeleg. Maar dat is omdat ik eigenlijk alleen maar chocoladepasta wil, en toch maar wat afwissel met wat andere dingen.

eetdagboek op vakantie

In de avond gingen we de nieuwe BBQ uitproberen. Ik at een aantal zelfgemaakte kipspiesjes, een bockworst met kaasvulling, en wat gewone gemarineerde kipfiletjes. Hier ben ik dus echt dol op, en de bockworst met kaasvulling was echt mega lekker!

eetdagboek op vakantie

Ik sla voor het gemak maar even mijn ontbijt over, want die is toch weer hetzelfde als de dagen ervoor. Niet heel bijzonder. In de avond maakte we weer een makkelijke macaroni met een rood uitje, en kant en klare pastasaus. Best lekker!

eetdagboek op vakantie

Dit ontbijt was weer even anders, en dus wel leuk om te delen. Ik at 2 broodjes die echt onwijs lekker zijn. Een soort van brioche broodjes, die ik belegde met chocoladepasta en vleessalade.

eetdagboek op vakantie

In de avond maakte ik een makkelijke maaltijd met aardappel blokjes, een groente mix en bockworsten die ik in plakjes sneed. Alles bij elkaar in de pan, even laten bakken en gaar worden, wat kruiden erop en eten maar. Hier zal ik waarschijnlijk ook een recept artikel van maken, want het was echt heel erg lekker.

eetdagboek op vakantie aardappelschotel

Zoals je misschien wel gewend bent in mijn eetdagboek was er weer geen verschil met mijn ontbijt. Daarom daar geen foto van. Maar mijn lunch daarin tegen was wel weer ‘apart’ Bij de lidl kocht ik een soort hotdogbroodje en daarbij at ik chinese tomatensoep. Het was best wel warm (lees; 37 graden), dus heel veel zin in eten had ik niet.

eetdagboek op vakantie

In de avond aten we wat later vanwege de temperaturen. Ik at een hamburger met asperges en aardappelpuree. Daarbij natuurlijk een beetje jus en wat knoflooksaus voor de hamburger.

eetdagboek op vakantie

En dat was alweer mijn eetdagboek van de vakantie. Van de terugreis heb ik geen foto’s gemaakt, want ik at niet echt op vaste momenten. Af en toe reed ik in de auto, en at ik steeds iets tussendoor. Niet heel interessant om te laten zien, en voor mij alleen maar moeilijker om foto’s van te maken.

Wat vind jij van mijn eetdagboeken? Voor herhaling vatbaar, of wil je toch liever recept artikelen lezen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.