Eetdagboek op vakantie #1

eetdagboek vakantie duitse broodjes

Mijn eerste eetdagboek, ik deel mijn eetmomenten met jullie die ik had op vakantie. Niet alle, maar degene die ik leuk en interessant genoeg vind om te delen. Het is nog even uitvogelen wat ik wel en niet ga delen, maar dat zien jullie van zelf wel terug in dit artikel, en eventueel artikelen die volgen. Laat ik beginnen met wat ik allemaal voor lekkere dingen at tijdens mijn vakantie in Zuid Duitsland (Beieren), waar ik 10 nachten verbleef.

Best spannend om te delen wat je eet. Nu ik aan de prednison ben (gelukkig inmiddels al aan het afbouwen), heb ik veel meer ‘honger’ dan normaal. Dit blijkt heel normaal te zijn, en is ook helemaal niet gek als je lichaam vecht tegen ontstekingen. Kijk daarom niet gek op als voor jou de porties groot lijken. Voor mijn ontbijt moet ik meer eten (lees; 3 boterhammen), omdat ik dan mijn medicijnen moet innemen. Je zult dus als ik mijn ontbijt deel vaak 3 boterhammen of broodjes op de foto zien.

Wat ik zoal heb gegeten op vakantie

We vertrokken in de nacht met de auto inclusief vouwwagen richting Zuid Duitsland, een lange rit want we mochten maar 80km per uur rijden in Duitsland. Ik at af en toe een koud balletje gehakt (echt heerlijk!), maar verder at ik weinig in de auto. Mijn ontbijt bestond uit een broodje met chocoladepasta (ja hier heb ik ineens echt heel veel behoefte aan), en een broodje met ham. Hier heb ik geen foto’s van gemaakt, waar ik wel foto’s van heb gemaakt is mijn lunch. We gingen namelijk lunchen bij een raststatte, en ik nam een broodje frikandel (oftewel bal gehakt).

Eenmaal aangekomen op de camping was het natuurlijk ook tijd om te gaan dineren. Het was tenslotte al rond half 7, en besloten om te gaan eten in het restaurant van de camping. Ik bestelde een Wiener schnitzel, en kreeg er een Griekse salade en friet bij. Erg lekker!

De volgende ochtend stond het ontbijt natuurlijk al te wachten, want tussen 7uur en half 8 moet ik echt gaan eten. Ik at 2 verse broodjes met maanzaad erop, met als beleg gekleurde hagelslag, melk vlokken, en chocoladepasta.

eetdagboek op vakantie duitse broodjes

In de avond maakte ik vakantie macaroni, met gehaktballetjes en pastasaus. En nam voor het eerst dit jaar een toetje bij mijn avondeten. Namelijk yoghurt met bosbessensaus, want tja die Duitse toetjes zijn echt te lekker!

Op de 2e dag at ik 3 Duitse boterhammen (zuurdesem) met vleessalade, gekleurde hagelslag en pure hagelslag als ontbijt. Het Duitse brood is zoveel lekkerder als het brood dat we in Nederland eten. Al moet ik er na de vakantie waarschijnlijk vrij weinig van hebben. Want tja alles smaakt op vakantie natuurlijk anders.

Als lunch gingen we langs de Mac Donalds en daar at ik een McRib en een chickenburger (vergelijkbaar met de chili chicken). En ik hoop werkelijk dat de McRib ook in Nederland verkocht gaat worden, want dit is echt zo lekker!

In de avond aten we best wel laat, omdat we ook laat hadden geluncht. We aten wortels en erwten met gekookte aardappelen en een kipburger. Uiteraard met wat jus want anders is het allemaal wel heel erg droog.

Wat was het koud die nacht, ik had onwijs honger door alle regen en omdat ik meer wakker was dan sliep. Ik ontbijtte met 2 broodjes die ik at als 4 (doormiddel gesneden en apart belegd). Daarop had ik 2 keer hagelslag, een keer aardbeienjam en vleessalade. Ik geef eerlijk toe dat ik helemaal niet van vleessalade houd, maar die hier in Duitsland is op yoghurt basis en echt veel lekkerder!

We waren die dag naar Tsjechie geweest, en we konden het niet laten om iets te gaan eten wat van daar komt. Het werden zoete broodjes ook wel knedliky met bosbessen en aardbeien. Echt heerlijk met een beetje suiker erover heen. Ik at er 1 met aardbeien en 1 met bosbessen, en had daarbij nog een schaaltje kip noodles.

Nu we ongeveer op de helft zijn van mijn eetdagboek van mijn vakantie, ga ik hem toch in 2 delen schrijven. Het artikel is inmiddels al vrij lang, en het is fijner lezen in 2 aparte artikelen. In mijn 2e deel lees je onder andere wat ik vond van de Tsjechische broodjes, zie je dat ik appelstrudel eet, en dat we gaan bbqen.

Houd jij wel eens bij wat je zoal eet op een dag?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.