nieuwe hobby
Personal

Een nieuwe hobby?

Thuiszitten heeft ook zo zijn voordelen. Althans ik probeer er positief in te staan (het is en blijft natuurlijk balen!), en ontdekte iets nieuws. Een nieuwe hobby, namelijk. Ik heb het knutselen herpakt, en ben begonnen met tekenen. Maar wat doe ik dan eigenlijk?

Voor een nieuw project waar ik het al heel kort over heb gehad op mijn blog, ben ik bezig met iets heel gaafs. Een klein en nieuw iets hiervan kan ik jullie laten zien, en wil ik jullie ook heel erg graag laten zien. Het heeft alles te maken met creatief bezig zijn, en een nieuwe hobby.

Nieuwe hobby?

nieuwe hobby
Helemaal nieuw is het eigenlijk niet. Ik heb het alleen al heel erg lang niet gedaan, en daarom voelt het als een nieuwe hobby. Ik heb het over tekenen. Voor een nieuw project kwam ik op het idee om persoonlijke pas foto’s te maken, en dit te verwerken in een achtergrond. Om niet te veel te verklappen of het project zal ik het alleen hebben over het tekenen hiervan.

Ik kocht bij de action een aantal losse (setjes van 3) kleuren met Twin markers. Elk setje kostte 0,95cent en hierbij zitten dus 3 kleuren van licht naar donker. Sommige kleuren komen helaas niet zo mooi over, maar op zich voor het geld geeft dat niet. De Twin markers zijn op basis van alcohol, en mengen dus echt heel mooi. Daarbij kocht ik ook een setje met potloden, zodat ik eerst dingen kan schetsen. Helaas hadden ze geen fineliners maar deze staan nog wel op mijn wishlist.
nieuwe hobby

Voor het nieuwe project heb ik dus iets getekend. En ik moet zeggen dat ik er best wel tevreden over ben. Zeker omdat ik al zeker 10 jaar niet meer heb getekend. Eerst tekende ik een vierkantje, vervolgens maakte ik een schets van de pasfoto. Toen ik tevreden was, heb ik de lijn met het potlood iets dikker gemaakt. Vervolgens maakte ik rondom hier vierkantje een golvende beweging. Omdat ik het geheel nog wat kaal vond, besloot ik om een rechthoekig vak te maken, waarvan ik de buitenkant zou ‘ versieren’ . Op de hoeken maakte ik een soort krulletjes, aan de bovenkant en onderkant strepen, en de zijkanten strepen met een mini krulletje. En klaar was het geheel. Nu kon het kleuren met de twin marker beginnen. Ik koos de licht rood/roze kleur om de achtergrond van de pasfoto in te kleuren. Verder besloot ik hem neutraal te houden.
nieuwe hobby

Binnenkort kun je zien waar ik dit allemaal voor heb gemaakt. Ik ben zeker van plan om meer te gaan tekenen. Kaartjes maken, leuke quotes of gewoon een tekening.

Teken jij wel eens iets, of doe je aan handlettering bijvoorbeeld?

7 thoughts on “Een nieuwe hobby?”

 1. dank je voor je bezoek aan mijn blog
  leuk zo je dit beschrijft , en knap dat je zo iets kan 🙂
  suc6
  en een fijne dag

  1. Graag gedaan 🙂 Je hebt een leuke blog! Dankjewel, ik ben echt geen kei in tekenen hoor, maar leuk vind ik het zeker wel!
   Jij ook een hele fijne dag.

 2. Dat is een mooie bezigheid. Je vind er de rust in en je kan even dat baal gevoel vergeten.

  Aum Shanthi

  1. Ja precies wat je zegt! Heerlijk even nergens aan denken en gewoon even met iets anders bezig zijn!

  1. Ja dat inderdaad ook. Gister was ik ook aan het tekenen en daar kwam toch wel weer een aantal leuke ideeetjes voor artikelen naar boven 🙂

   1. Zo zie je dan maar weer. Als je ergens de rust in vind dat je denken naar bovenkomt om er naar te handelen.
    Thuis zitten kan wel een leuke bedoeling zijn maar het mag niet ten koste gaan van je levenspatroon natuurlijk.

    Aum Shanthi

Comments are closed.