Een nieuw begin | Hallo 2020!

purpuz planner

Niet letterlijk natuurlijk, maar vandaag is de eerste dag van het nieuwe kalenderjaar. Hallo 2020! Waar iedereen hele mooie voornemens heeft op 1 januari, heb ik eerder al een aantal doelen gemaakt waar ik in 2020 aan wil gaan werken. Eerlijk gezegd ben ik er al aan begonnen in december dus laten we eens zien wat mijn doelen zijn voor dit nieuwe jaar.

Vorige maand kreeg ik de Purpuz planner opgestuurd, wat mij behoorlijk wat stof tot nadenken gaf. Wat vind ik echt belangrijk, wat geeft mij energie en wat kost mij eigenlijk juist energie en zou ik zoveel mogelijk moeten vermijden? Laten we eens doornemen waar ik aan ga werken!

Doelen die ik wil gaan bereiken in 2020?

purpuz weekplanning
In de Purpuz planner is genoeg ruimte voor een heleboel dromen, maar welke vind je echt belangrijk en welke zijn maar bijzaak? Van welke dingen krijg ik energie en zou ik dus vaker moeten doen, welke dingen kan ik beter vermijden?

Wat mij energie oplevert?
– Bezig zijn met mijn moestuin
– Mijn blog combineren met mijn werk

Wat ik wel graag zou willen doen maar wat mij energie kost?
– Sporten
– Onder de 70 kilo komen
– Minder vlees eten en meer groenten

Overige dromen?
– Zingen
– Meer reizen

Hoe wil ik deze dromen of doelen bereiken?
purpuz werkboek


Daar heb ik natuurlijk ook de Purpuz planner voor. Door het maken van een purpuz map, daarna de purpuz matrix in te vullen en vervolgens je eerste doel te kiezen ga je op zoek naar wat je echt belangrijk vind en waar je het meeste energie van krijgt. Voor elk doel maar je een purpuz plan, een pad en bepaal je je deadline. Door hier echt voor te gaan zitten en te bepalen wat ik echt wil of graag zou willen ga ik gericht aan het werk.

Hoe ik wil werken aan de doelen die mij energie opleveren?
Heel simpel, als ik kijk naar het puntje moestuin dan heb ik een aantal stappen die ik wil doorlopen. Bijvoorbeeld kruiden zaaien, groenten uitzoeken, informatie over de fruitbomen opzoeken en verzorgen, groenten planten. Voor deze stappen heb ik ook een tijdsbestek gezet. Ik ga er van uit met alles 1 uur bezig te zijn (per stap) en ik zou graag op 1 maart 2020 mijn moestuin concreet te hebben en zelfs al de eerste stappen te hebben afgevinkt. Moet zeer haalbaar zijn gezien het totaal 5 uur werk zou zijn en ik hier 3 maanden voor uit heb getrokken. Waarom 3 maanden, puur omdat ik bijvoorbeeld niet nu al kan beginnen met bepaalde groenten planten.

Hoe ga ik mij focussen met meerdere doelen tegelijk?
purpuz planner

Omdat ik bijvoorbeeld met mijn moestuin doel niet continu bezig kan zijn (misschien over een paar maand) kan ik natuurlijk nu ook al beginnen met een 2e doel. Door af te wisselen, bijvoorbeeld de ene week bezig te zijn met 1 en de andere week met 2 kan ik met beide doelen al stappen maken. Zo ga ik ook (weer) bezig met mijn doel ‘Mijn blog combineren met mijn werk’. Wat ik daar nu al voor ga doen is het maken van week planningen, maand planningen en proberen om vaste momenten te prikken om te bloggen. Ik werk niet heel erg veel uren, maar wel 5 dagen in de week. Daarom is plannen en het maken van een planning heel handig en zeer nodig. Dit is dan ook een lange termijn doel waarbij mijn deadline datum op 31 december 2020 ligt. Ik wil op 31 december 2020 kunnen terug kijken en zeggen dat ik mijn blog beter kan combineren dan 2019, dat ik vaste momenten heb waarbij ik kan schrijven of iets anders kan doen voor de blog. Dat ik vooruit werk om onvoorziene situaties te kunnen opvangen (denk aan ziekte, of andere momenten dat bloggen niet lukt).

Hoe ik bijvoorbeeld ook wil werken aan dit doel is door minder in te vallen en meer (of eigenlijk iets) vastere panden te hebben, zodat ik op langer dan 1 week vooruit kan plannen. Maar ook om naar de andere kant van het verhaal te kijken. Door beter bezig te zijn met mijn blog, op vaste momenten te kunnen werken en te focussen, kan ik ook mijn blog inkomsten verhogen waardoor ik minder kan gaan werken bij mijn andere baan. Win win situatie omdat bloggen mij weinig energie kost en werken juist veel energie kost.

Wat wil jij graag bereiken in 2020?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

8 thoughts on “Een nieuw begin | Hallo 2020!

 1. Happy New Year!!.. hope you have a wonderful New Year filled with hope, love and happiness and life is all that you wish for it to be!!.. 🙂

  Until we meet again!!.
  May the sun shine all day long
  Everything go right, nothing go wrong
  May those you love bring love back to you
  May all the wishes you wish come true
  May peace be within you
  May your heart be strong
  May you find whatever you’re seeking
  Wherever you may roam
  (Irish Saying)

  1. So sweet! I wish you all the same, that 2020 will be a wonderfull year with the people you love, support and that all your dreams may come true!

 2. Ik wil dit jaar nog meer groeien, zowel persoonlijk als zakelijk. Deze maand begin ik al aan twee cursussen die mij daarbij gaan helpen. 🙂

Comments are closed.