Een mediakit maken?

mediakit maken

Als je als blogger serieus genomen wilt worden bij bedrijven, is een mediakit één van de dingen die je zult moeten maken. Een mediakit maken? Wat is dat, en hoe moet dat dan? Omdat ik zelf al een tijdje bezig ben om mijn blog naar een hoger niveau te tillen, besloot ik om een mediakit te maken. En dit deel ik dan ook graag met jullie, en ik geef een aantal handige tips!

Een mediakit maken?

Een mediakit is eigenlijk niets anders dan een bestandje waar je jezelf als blog presenteert. Zo kunnen bedrijven en bijvoorbeeld ook pers bureau’s in 1 oogopslag zien wie jij bent, en vooral wat jou blog inhoud. In dit bestand staat bijvoorbeeld ook wie jij bent, en wat de statistieken zijn van jou blog. Een handig bestand om bijvoorbeeld te sturen naar een bedrijf waarmee je wellicht wilt samen werken, of een pers bureau waar je graag bij wilt horen. Ik maakte de afgelopen weken ook een mediakit, en wil graag mijn tips met jou delen. Ik dacht in eerste instantie, dat doe ik wel even, maar dat viel uiteindelijk vies tegen.

Het maken van mijn mediakit

mediakit
Het begon allemaal met mijn zoektocht naar meer informatie over een mediakit. Ik wist heel goed wat ik wel en vooral niet wilde in mijn mediakit, en ben erg blij met het eind resultaat. Ik heb het redelijk simpel gehouden, eigenlijk een perfecte weerspiegeling van mezelf en mijn blog. Ik wilde een foto van mezelf in de mediakit hebben, maar ook een aantal foto’s die mijn blog goed weerspiegelen. Ik koos voor 3 foto’s die ik op mijn blog heb gebruikt. Verder heb ik ook de lay-out van de mediakit heel simpel gehouden. Zo koos ik voor de kleuren wit, grijs en licht roze.

 

Mijn tips voor jou

Wil je nou zelf ook een mediakit maken, dan heb ik een aantal tips voor jou. Ga eens aan de slag met Word. Je kunt hele mooie dingen maken door het simpel te houden. Gebruik maximaal 2 pagina’s voor je mediakit om jezelf voor te stelen, en iets over je blog te vertellen. Houd daarnaast ook ruimte voor je statistieken, en wat jij een bedrijf of media bureau te bieden hebt. Laat de mediakit een weerspiegeling van jou en je blog zijn, zodat mensen je leren kennen aan de hand van de mediakit. Het moet duidelijk en ook overzichtelijk zijn, zodat het fijn is om er even naar te kijken. En vergeet daarnaast ook zeker niet je social media kanalen, en je Email! te benoemen. Niet vergeten, het is namelijk heel erg belangrijk!

Nu je mijn voorbeeld hebt gezien, en ik je een aantal tips heb gegeven. Ben ik erg benieuwd of jij al een mediakit hebt, of dat je er nu één gaat maken. Heb je tips voor anderen, laat het weten in de reacties, zodat we elkaar kunnen helpen!

Wil je een gratis voorbeeld van mijn mediakit? Dat kan! Ik heb speciaal voor jullie een gratis freebie gemaakt die je via deze link kunt downloaden! Mocht je er dan nog niet uitkomen kun je mij altijd mailen!

Vraag: Wist jij van een mediakit? & Wat vind je van mijn mediakit?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

12 thoughts on “Een mediakit maken?

 1. Wat een handig artikel! Zelf moet ik ook maar eens beginnen aan een media kit. Ik heb al wel de lay-out maar pas hem toch weer aan nu ik dit artikel gelezen heb.

 2. Ik heb geen media kit, maar wel voldoende info op mijn blog zelf. Dit vul ik aan met gegevens van Google Analytics. Ik ben echt in een snel groeiende fase waarin mijn volgersaantal per dag verschilt, haha. Misschien dat ik het later ga doen.

  1. Een mediakit kun je inderdaad altijd nog maken. Op zich wel handig dat je alles al op je blog weergeeft.

 3. Mooi! Ik heb hem nog niet maar staat al een tijdje op mijn to do lijstje. Toch maar eens aan beginnen denk ik. maar ja, tijd he. Of het gebrek daar aan eigenlijk.

  1. Haha ja tijd dat ken ik! Daarom bleef het bij mij ook maar steeds liggen. Maar ben wel heel blij dat ik er even tijd voor heb gemaakt en hij nu klaar is.

 4. Je hebt een leuke mediakit. Ik heb er geen mediakit en ik twijfel nog altijd of ik er een wil.

 5. Wat een fijne tips! Hier heb ik zeker wat aan. Ik heb nog geen mediakit, maar binnenkort ga ik er toch maar eens mee aan de slag. Dankjewel! 🙂

  1. Graag gedaan! Erg handig als bedrijven of pr bureaus vragen naar je statistieken etc. Dan stuur je dit bestandje op en klaar 😉 Zeker de moeite waard.

 6. Ik moet bekennen dat ik eerlijk gezegd nog geen media kit heb gemaakt. Handige tips. Ik ga er dit weekend eens over nadenken. 🙂

Comments are closed.