lenzen set
Review

Een lenzen set voor de mobiel?

Ik heb dit setje alweer een tijdje in huis, en wilde hem graag eens echt gaan uitproberen. Zou het werken, zou je verschil merken, en is het handig in gebruik? Vragen die ik mezelf stelde toen ik met deze lenzen set voor de mobiel aan de slag ging. En zou ik het gaan gebruiken, ook naast het maken van dit artikel? Dat en meer probeer ik in dit artikel te beantwoorden.

Op internet heb ik het vaak voorbij zien komen. Mensen die een lenzen set voor de mobiel gebruikte. Ik kon me er maar weinig bij voorstellen, zo’n setje die je op je mobiel vast zet en er foto’s mee gaat maken. Ben dan ook wel zo’n iemand die dat dan gewoon vergeet mee te nemen bij een dagje weg bijvoorbeeld. Eerder liet ik dit product al zien in een artikel, deze kun je hier terug lezen.

Lenzen set

lenzen set
In deze set zitten 6 producten. 2 Lenzen, 2 beschermdopjes, 1 kabel, 1 tasje. De macro lens is het kleine lensje op de foto, en de fish eye lens die de grote lens. Bij de fish eye lens zit een ring met lampjes. Deze heeft 3 verschillende functies, namelijk wit licht, geel licht, en gemengd. Handig als het donker is, en je toch foto’s moet maken bijvoorbeeld. Het licht is vrij fel, en geeft mooi licht af op de foto. Hieronder heb ik een aantal foto’s gemaakt met deze fish eye lens met de verschillende lampen. Dit deed ik uiteraard met mijn mobiel, waardoor de foto’s iets minder kwaliteit hebben dan de andere foto’s die ik maakte met mijn spiegelreflex camera.

Daglicht:
lenzen set
lenzen set

Geel licht:
lenzen set
lenzen set

Gemengd licht:
lenzen set
lenzen set

Foto met de macro lens:
lenzen set

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het 9 van de 10 keer vergeet om ergens foto’s van te maken. Niet voor mijn blog als ik bijvoorbeeld foto’s maak van producten, maar wel tijdens een dagje weg. En ik ben dan ook wel iemand die zo’n lenzen set makkelijk vergeet. Het zit gewoon niet in mijn ritme om iets mee te nemen als ik ergens naar toe ga. Nou zijn er ongetwijfeld mensen die hier veel makkelijker mee om kunnen gaan dan ik.

Vraag: Wat vind jij van dit soort accessoires voor de mobiel?

1 thought on “Een lenzen set voor de mobiel?”

  1. Ik vind het persoonlijk bagger. Wees eerlijk, het ziet er niet uit en daar kan jij niks aan doen, maar dat is gewoon je telefoon die er niet voor is gemaakt om goed te kunnen werken als camera waar objectieven op kunnen. Een telefoon is leuk om ff snel een foto te maken, maar doe de rest maar met een echte camera zou ik zeggen. Prima review hoor, echt waar, maar de producten zou ik nooit gebruiken.

Comments are closed.