Een goed boekhoudprogramma is het halve werk!

fulltime ondernemer,

Een eigen bedrijf hebben is ontzettend leuk maar kan ook erg veel werk zijn. Regelmatig hoor ik van andere ondernemers om mij heen dat de administratie bijhouden het minst leuk is. Zelf vind ik dat juist heel erg leuk, mede omdat ik een goed boekhoudprogramma gebruik. Een goed boekhoudprogramma is het halve werk en scheelt je ontzettend veel uren geploeter! Maar wat is nu een goed boekhoudprogramma en hoe kies je die nou uit?

Al ruim 8 jaar gebruik ik een boekhoudprogramma voor mijn bedrijf. In eerste instantie alleen voor mijn blog, maar sinds 3 jaar hoort ook mijn webshop daarbij. De laatste 3 jaar is mijn administratie daardoor ook een heel stuk uitgebreider geworden. Een programma die veel uit handen kan nemen is dan ook essentieel. Denk aan het maken van offertes, facturen maken, bankkoppeling en andere benodigdheden die je graag wilt hebben om tijd te besparen.

Het boekhoudprogramma van Jortt

Bij het starten van een bedrijf ben je waarschijnlijk helemaal niet bezig met het feit dat je een administratie moet gaan bijhouden. Jortt is zo ontworpen dat je maar 10 minuten per maand kwijt ben aan de boekhouding. Te mooi om waar te zijn denk je misschien, maar dit komt omdat bijna alles geautomatiseerd is en dit scheelt ontzettend veel tijd! Daarnaast is het bijhouden van een urenregistratie ook heel simpel. En de urenregistratie heb je nodig om aan te kunnen tonen dat je voldoet aan het urencriterium van 1225uur per jaar. Voldoe je aan het urencriterium, dan heb je namelijk recht op zowel de startersaftrek als de zelfstandigenaftrek. Dit kan je letterlijk duizenden euro’s per jaar besparen, dat wil je toch ook?

fulltime ondernemer,

Het maken van facturen in Jortt is met een paar klikken gedaan. Wel zo fijn als je meerdere facturen per dag moet invoeren. En dat is nog niet alles, want via het boekhoudprogramma zpp kun je ook in minder dan 5 minuten de BTW aangifte versturen. Een boekhouder inhuren is daardoor overbodig, want ook de inkomstenbelasting is simpel te regelen via Jortt. Jortt maakt namelijk een jaarrekening op, waarbij de winst-verlies rekening staat, de balans en de jaarafsluiting. Vind je dit zelf toch eng om te versturen via het boekhoudprogramma? Er is een uitgebreide controle op zowel de BTW als de jaaraangifte waardoor je er altijd vanuit kunt gaan dat de cijfers en administratie kloppen.

Eisen die voor mij belangrijk zijn

In de afgelopen jaren heb ik zelf goed kunnen ontdekken wat ik belangrijk vind aan een boekhoudprogramma. Deze eisen zijn punten waar een programma voor mij aan moet voldoen:

  • BTW aangifte moet mogelijk zijn via de boekhouding
  • Een duidelijk overzicht (of grafiek) waarin zichtbaar is hoe de maand is gegaan
  • Facturen invoeren moet automatisch of in een paar klikken mogelijk zijn
  • Bankkoppeling (met in mijn geval KNAB)
  • Voorraad voor de webshop moet makkelijk in te voeren zijn
  • Fijne en snelle klantenservice voor als ik vragen heb
  • Niet te duur
  • Een app zodat je altijd de boekhouding bij de hand hebt

Ben je nog niet overtuigd van Jortt, dan kun je ook het gratis pakket uitproberen. Verder kun je bij Jortt ook 30 dagen gratis alle pakketten uitproberen, dus zeker iets om naar te kijken!

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.