Een fotoboek vol mooie momenten!

Een fotoboek vol mooie momenten

We willen allemaal wel mooie momenten vastleggen maar wat is nou leuker dan die ook daadwerkelijk te verwerken in een fotoboek? Persoonlijk kijk ik nauwelijks (eigenlijk nooit) de foto’s van vakanties of andere bijzondere momenten terug op de computer. Maar als ik een fotoboek in de kast heb liggen pak ik die er wel regelmatig bij om terug te kunnen genieten. Ik maakte een fotoboek vol mooie momenten en deel deze graag met jou!

Een aantal jaren geleden maakte ik ook een fotoboek van mijn mooiste blogmomenten van dat afgelopen jaar. Dit keer deed ik dat weer en probeerde ik alle foto’s van belangrijke gebeurtenissen van mijn blog bij elkaar te bundelen. Foto’s van producten die online zijn gekomen, maar ook outfits die ik dit jaar op mijn blog deelde. Ik maakte een xxl fotoalbum en hij viel iets groter uit dan verwacht maar is echt super tof!

Een fotoboek maken

Was mijn vorige fotoboek nog een hardcover in een liggende A4 formaat, koos ik nu voor een liggende spiraal album met de maten 50x34cm. En beste fotoboek dus! Als je van plan bent om 1 fotoboek te maken is dit simpel genoeg en gaat dat ook prima, maar als je 2 fotoalbums wilt bestellen (zoals ik eerst van plan was) is dit nogal een gedoe en het mij uiteindelijk ook niet gelukt.
In ieder geval kostte dit mega fotoalbum maar 27 euro exclusief verzendkosten en eerlijk is eerlijk ik heb wel eens duurdere fotoboeken gezien die vele malen kleiner waren. Dus voor de prijs is het zeker het proberen waard!
Een fotoboek vol mooie momenten

Hoe kies ik mijn mooie momenten uit?


Eigenlijk heel simpel, ik zorg ervoor dat alle momenten bij elkaar staan en ga dan alle foto’s af om te kijken of ik er een bijzonder gevoel bij krijg. Je maakt namelijk ook wel eens foto’s waar je eigenlijk niet zoveel mee hebt of omdat je ze niet heel erg mooi vind. Voor mijn blog momenten koos ik als volgt:
– Waarom maakte ik deze foto
– Was dit een samenwerking of een eigen artikel
– Vind ik het een mooie foto en wordt ik er blij van
– Geeft deze foto iets belangrijks weer voor mijn blog

Dat zijn een beetje de punten die ik gebruik om een foto uit te kiezen voor het fotoboek. Naast foto’s koos ik ook om een kleine uitleg te geven over het afgelopen jaar (Het jaar 2018 in een vogelvlucht). Als ik dit dan later terug lees weet ik precies hoe dat jaar is geweest voor mijn blog en wat ik allemaal gedaan heb. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij ook jou mooie momenten vastlegt en hier een fotoboek van maakt? En als jij een blog hebt, doe je dat dan ook (misschien een idee voor aankomend jaar!)?

Wat vind jij van een fotoboek?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Een fotoboek vol mooie momenten!

Comments are closed.