Een camping zoeken via camping gids

camping gids

Op zoek gaan naar een camping is heel erg leuk, maar waar let je op? Wat zijn de minimale eisen van een camping, zoek je iets rustigs of heb je liever een grote drukke camping? Ik zocht mijn camping via camping gids, en geef graag mijn tips.

In december of januari schafte ik de camping gids van 2016 aan voor maar 5euro! Aangezien 2017 dezelfde campings bevat en ook dezelfde aantallen heeft, scheelt dat al een enorme duit in mijn portemonnee. Maar hoe ga je nou in die 2 dikke boeken op zoek naar een geschikte camping? Heel makkelijk! Met deze tips kom je al een heel eind.

Zoeken in een camping gids

Als je de camping gids opent, heb je aan het begin gelijk een enorme lijst met dingen die een park kan bezitten. Ik noem het voor het gemak even de wensen lijst. Ik zelf pak altijd een notitieboekje en noteer de punten die ik zelf belangrijk vind. Bijvoorbeeld verse broodjes op de camping verkrijgbaar, of een zwembad. Dit schrijf ik allemaal op in een notitieboekje. Het kan zijn dat je dingen wel handig vind, maar niet noodzakelijk. Zet ze dan tussen haakjes, je weet dan dat het prettig is dat een camping dit heeft, maar niet erg is al het het niet heeft. Nadat je voor jezelf hebt opgeschreven wat je wensen lijst is, kun je gaan kiezen welk land of landen je graag op vakantie zou willen. Nou wilde wij zelf heel graag naar Beieren in Duitsland, en kon ik alle bladzijdes af gaan struinen met mijn wensen lijstje.
camping gids

Wat doe je vervolgens?

Je hebt je lijstje bij de hand, en gaat op zoek naar campings in de regio waar jij op vakantie wilt. Bij elke camping staat aangegeven wat de camping bezit, en waar het precies ligt. Helaas geen websites, die moet je zelf via google even opzoeken. Vaak is de naam van de camping al voldoende om de website van hunzelf te vinden. Maar het kan ook zijn dat de camping geen eigen website heeft. Zelf sla ik die camping dan gelijk al over, want in 2017 en nog geen eigen website vind ik erg achterstallig. Ook kijk ik op de website gelijk wat er allemaal te doen is in de omgeving. Als er niets te doen is in de directe omgeving, en je allemaal minstens 1 uur moet rijden vind ik het zelf ook niet echt leuk. Je gaat dan namelijk veel minder snel weg als je lang in de auto moet zitten. Daarom heb ik als eis extra dat er iets in de omgeving te doen moet zijn.
camping gids

Je hebt je camping gevonden!

Als je dan uit alle campings die je hebt bekeken een keuze hebt kunnen maken, is het tijd om de camping te gaan boeken. Vaak moet je wel redelijk op tijd mee zijn, want de goedkope camping zijn uiteraard als eerste volgeboekt. En dan moet je weer opnieuw beginnen met zoeken. Mocht de camping zelf vol zijn, kun je het altijd nog proberen via Vacansoleil, of Suncamp die hebben vaak ook plekken voor hun gereserveerd staat op campings. Helaas zitten niet alle campings bij hun aangesloten en is het echt geluk hebben.

Ga jij dit jaar op vakantie?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.