Een bullet journal beginnen?

Stationary collectie Diana Leeflang

Je hebt het vast al vaak voorbij zien komen, die vrolijke notitieboekjes vol met planningen, schema’s en andere dingen. Je vraagt je vast af wat het is, en hoe jij dit ook kunt doen! En daar ga ik je vandaag alles over vertellen! Hoe begin je een bullet journal?

Een bullet journal, wat is dat eigenlijk precies? Nou eigenlijk is het heel simpel. Het is een notitieboek waar je bepaalde dingen in bij houd. Je plant elke maand weer nieuwe dingen in, en houd dit bij. Niet alleen handig voor je studie, maar ook je blog, werk of huishoudelijke klusjes zijn handig om bij te houden. Hoe je er 1 begint leg ik je zo uit.

Het begin van een bullet journal

Je hebt een aantal dingen nodig voordat je er aan kunt beginnen. Dat is namelijk een notitieboekje, en pen, de rest is extra. Het is natuurlijk wel leuk om je notitieboekje helemaal te versieren, maar zeker niet noodzakelijk! Doe vooral wat jij leuk vind, en wat je kunt!

Hoe begin je in je notitieboekje?

Heel simpel. Je begint vaak met het opschrijven van een ‘ key ‘ pagina. Daarin zet je precies wat voor soort aanduidingen je maakt in je notitieboekje en wat die betekenen. Bijvoorbeeld een *, #, [], of $. Iedereen noteert op zijn eigen manier wat hij handig vind. Na de key pagina, maak je een index. Daarin kun je stap voor stap noteren wat je op welke pagina in je notitieboekje verwerkt. Bijvoorbeeld waar de maand januari staat, of waar je de netflix pagina hebt geschreven. En daarna is het tijd om je notitieboekje / bullet journal vorm te gaan geven. Zelf heb ik eerst een pagina met 2018 gemaakt. Zo weet ik dat ik in 2018 de volgende dingen heb gemaakt/geschreven.

Wat kun je allemaal in je bullet journal / notitieboekje verwerken?

Wat dacht je van een maand overzicht, of een week overzicht. Super handig om even in terug te kijken! Of een netflix pagina waarin je series die je hebt gekeken of nog aan het kijken bent kunt noteren. Ook leuk is om een income tracker, een weight tracker, of een mood tracker bij te houden. Zelf houd ik ook nog een dag planning bij, waarin ik kan noteren wat ik elke dag doe, en wat er die dag echt gedaan moet worden. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt verwerken in je bullet journal. Kijk eens op pinterest voor meer informatie!

Hoe mijn bullet journal eruit ziet?

Elke eerste donderdag van de maand (of de donderdag voor de nieuwe maand begint) plaats ik een filmpje hoe ik mijn bullet journal voor de volgende maand inplan. Je hebt dus al verschillende filmpjes kunnen zien hoe mijn bullet journal eruit ziet. Zelf ben ik in Januari 2018 begonnen met consequent bijhouden van een bullet journal. Dit lukt niet altijd even goed, maar toch probeer ik steeds nieuwe dingen uit om te kijken wat ik nu echt handig vind. De ene maand is dan ook uitgebreider dan de ander. Zelf vind ik het fijn om steeds de maand waarin we nu zitten en de volgende maand in mijn bullet journal bij te houden. Zo kan ik toekomstige afspraken ook opschrijven in mijn bullet journal. Door dit te doen weet ik wanneer ik het wat drukker heb en ik eventueel wat meer vooruit moet plannen.

Heb jij een bullet journal? Zo ja, wat houd jij er allemaal in bij?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Een bullet journal beginnen?

Comments are closed.