Een 50mm camera lens + adapter EF-EOS-M

Een 50mm camera lens + adapter EF-EOS-M

Ik wilde al een tijdje een extra camera lens voor mijn Canon EOS M10 die ik 2 jaar geleden kocht. Na lang zoeken en overwegen koos ik voor de 50mm camera lens van het mark Yongnuo digital. Om nog iets specifieker te zijn is het de YN50mm F1.8 standard prime lens. Wat ik van deze lens vind en of jij hem ook zou kunnen overwegen? Lets give it a try.

Er zijn zoveel verschillende merken en type lenzen dat ik door de lenzen de lens niet meer zag. Uiteindelijk kwam ik terecht op de website CameraNu.nl waar ik beide producten kocht (en nee dit is absoluut niet gesponsord, ik heb de lens en adapter zelf gekocht!).

De 50mm camera lens

Omdat bij een Canon EOS M10 je beperkte lenzen hebt vanwege een andere vatting dus ik besloot te gaan voor een adapter zodat ik voortaan vele malen makkelijker lenzen kan kopen voor deze camera. Maar daar later meer over.
Ik kocht de 50mm camera lens van Yongnuo digital specifiek voor mijn productfoto’s op mijn blog. Ik gebruikte daarvoor namelijk de 15-45mm lens die ik bij de camera kocht als set. Zeker in het donker is het maken van foto’s erg beperkt en de 50mm heeft net even iets meer opties. Zo kan ik namelijk de focus leggen op het product en niet op de omgeving. Daarbij kan ik ook als het donkerder is nog prima foto’s maken met deze lens.
Daarbij betaalde ik maar 63,95euro wat echt een gigantisch prijsverschil is met de originele canon lens.

Viltrox EF-EOS-M lens adapter

Ik wilde specifiek voor een autofocus lens adapter kijken en deze Viltrox EF-EOS-M lens mount adapter is daar een mooi product voor. Voor de zachte prijs van 53,95euro is dit ook een hele mooie budget variant. De adapter maakt het mogelijk om voor mijn EF-M camera ook de EF lenzen te kunnen gebruiken waardoor er vele malen meer keuze bij komt. Om te beginnen dus de 50mm lens maar ik heb nog meer lenzen op mijn verlanglijstje staan!

Het verschil tussen de ‘gewone lens’ en de 50mm lens

Wat mij gelijk opvalt is dat mijn lens nu een stuk langer is en ook iets zwaarder. Maar als je het verschil ziet op de foto’s dan weet je meteen waarom ik de 50mm lens wilde. Ik maakte dezelfde foto met de 15-45mm lens van Canon en eentje met de 50mm lens van Yongnuo digital.

camera canon eos m10 15 45mm
Foto gemaakt met de 15-45mm lens van Canon

Een 50mm camera lens + adapter EF-EOS-M
Foto gemaakt met de 50mm lens van Yongnuo digital

Om nog een vergelijk te maken hier nog een set foto’s die ik maakte op dezelfde manier.

canon eos m10 15 45mm
Foto gemaakt met de 15-45mm lens van Canon

canon eos m10 50mm
Foto gemaakt met de 50mm lens van Yongnuo digital

Beide foto’s zijn origineel en heb ik niet bewerkt zodat je het verschil goed kunt zien. Ik heb de foto’s beide gemaakt op dezelfde afstand op mijn stoel en direct achter elkaar. Je kunt duidelijk verschil zien. Ik ben in ieder geval heel erg blij met deze 50mm camera lens en adapter en weet zeker dat ik heel veel plezier ga beleven aan het maken van blogfoto’s!

Welke lenzen gebruik jij voor het maken van foto’s?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.