Edelstenen | Sodaliet – werking en kracht

Sodaliet is een prachtige donkerblauwe steen die veel vergeleken wordt met de Lapis lazuli. Maar wat is eigenlijk een sodaliet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Sodaliet!

Wat is een Sodaliet?

Sodaliet is een hele mooie donkerblauwe edelsteen die witte calciet aders heeft. Maar de witte calciet aders hoeven niet altijd aanwezig te zijn. Je vind bijvoorbeeld ook sodaliet in groen, rood of roze omdat het een wisselende samenstelling kan hebben.

De geschiedenis van Sodaliet gaat heel ver terug, want de oude Romeinen gebruikte het om hun concentratie te bevorderen, en de Oude Grieken geloofde dat de steen hun beschermde tegen ziektes en dat het zelfs bepaalde aandoeningen kon genezen.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: Na8[Cl2|(AlSiO4)6] (sodaliet) + Ca (witte calciet) + Be, K, Mg, Mo, S, SO4 + (Mn)
Hardheid: 5,5 – 6 (bros)
Dichtheid: 2,13 – 2,29
sodaliet

Voor wie is de Sodaliet?
De Sodaliet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Boogschutter en maagd.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Sodaliet bij helpen?

Deze klachten kun je verminderen:
Ben je onrustig of angstig? Sodaliet helpt dit en prikkelbaarheid verminderen. Daarnaast werkt het heel goed op onze hormoonhuishouding. Het kan keelpijn, stemverlies en heesheid verminderen. Heeft een gunstig effect op onze zenuwen, ontspant spieren en helpt bij hoofdpijn en zenuwpijn. Daarbij is dit een steen die echt heel goed helpt bij spanningshoofdpijn. Door bepaalde eigenschappen is de sodaliet ook desinfecterend. De steen helpt je ontspannen en kun je daardoor goed inzetten als je problemen hebt met slapen. Verder vergroot het je weerstand en kan het voorhoofd en bijholte ontstekingen voorkomen.

Deze eigenschappen heeft het:
Het helpt bij het logisch nadenken, vergroot je loyaliteit en maakt je idealistisch en waarheidlievend. Het stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en heft blokkades op. Deze steen neemt schaamte en schuldgevoelens weg, laat blokkerende gevoelens verdwijnen. Daarnaast draagt het bij aan zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfrespect en is en helpt het bij het ont stressen!

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.