Edelstenen | Seleniet – werking en kracht

Seleniet, een prachtige kristalheldere edelsteen. Maar wat is eigenlijk een seleniet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Seleniet!

Seleniet is een spirituele steen die balans, rust en vrede brengt. De kristalheldere steen zou je dicht bij jezelf brengen, meditatie bevorderen en je helpen inzichten te krijgen in je levenslessen. Ben je erg vermoeid of heb je veel stress? Houd dan een tijdje een seleniet steen of staaf vast!

Wat is een Seleniet?

Seleniet is eigen een gips soort, nee geen gips die je krijgt als je je been gebroken hebt, maar een kristallijn van gips met vezelige structuur. Een andere gipsvariant is bijvoorbeeld de woestijnroos. Seleniet komt voor in verschillende kleuren, al is de witte het meest bekend en geliefd. Kleuren kunnen zijn geel, oranje, rood en wit. Deze kleuren komen door aluminium (de grijze/groene/blauwe tinten), zwavel geeft een gele kleur en ijzer heeft een oranje, rode en/of bruine kleur. Zuivere kristallen zijn dus wit en bevatten geen andere stof.
Seleniet 01

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: Ca[SO4] 2H2O+ Al, Fe, C, S
Hardheid: 1,5 – 2
Dichtheid: 2, 3

Voor wie is de Seleniet?
De Seleniet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Vissen en Stier

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een seleniet bij helpen?

De Seleniet versterkt je intuïtie maar ook helderziendheid. Daarnaast helpt het je om positief te denken, geestelijke en mentale trauma’s te verwerken, te kalmeren en te ont stressen. Het helpt tegen emotionele disbalans (houd elke dag een stuk seleniet in je hand!) en neemt vermoeidheid weg. Daarnaast maakt het je vrolijk en zorgt het voor het verminderen van gespannenheid en stress.
Seleniet 01

Deze klachten kun je verminderen:
Lichamelijk heeft Seleniet een aantal hele mooie werkingen. Het absorbeert bijvoorbeeld emotionele disbalans (zoals je hierboven al hebt kunnen lezen) en het heeft een zuiverende werking op het vegetatieve zenuwstelsel. Het ruimt afval in het lichaam en in ons aura op. Het heeft verder nog een positieve werking op de vruchtbaarheid en beschermt je tegen erge hormoonschommelingen. Daarnaast heeft het ook invloed op negatieve emoties, voor weeën, overgewicht, oedeemvorming en kan het de groei van tumoren doen stoppen.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.