Edelstenen | Rozenkwarts – werking en kracht

Rozenkwarts is een prachtige roze edelsteen. Maar wat is eigenlijk een rozenkwarts, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Rozenkwarts!

Rozenkwarts, ook wel de edelsteen van de liefde genoemd. Waarom? Omdat het liefde stimuleert, maar ook de eigenwaarde en vergeving. Een hele bijzondere steen, waarvan eigenlijk iedereen er wel één in huis zou moeten hebben. Wat er nog meer bijzonder is aan deze edelsteen?

Wat is een Rozenkwarts?

De rozenkwarts is te herkennen aan zijn mooie roze kleur. Deze edelsteen is oprecht een hele bijzondere, eentje die iedereen in huis zou moeten hebben. Het staat voor onvoorwaardelijke liefde, leert ons te accepteren wie we zijn maar ook om een ander lief te hebben. Het zorgt voor rust en harmonie en wordt veel gebruikt om sieraden van te maken. Van een ruwe rozenkwarts tot een hanger, tot oorbellen tot beeldjes, er is echt van alles tot koop!

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: microkristallijn= SiO2 + Na, Al, Fe, Ti + (Ca, Mg, Mn);
macrokristallijn= SiO2 + Na, Al, P + (Fe, Mn)
Hardheid: 7
Dichtheid: 2,65

Voor wie is de Rozenkwarts?
De Rozenkwarts is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Stier

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.
Rozenkwarts

Waar kan een rozenkwarts bij helpen?


Rozenkwarts is dus de steen van de liefde, maar het opent ook je hartchakra. Het staat voor onvoorwaardelijke liefde, leert je om van jezelf te houden en om van een ander te houden. Het helpt goed tegen angsten en fobieen en vergroot je inlevingsvermogen. Daarnaast kalmeert het je en helpt je weer om kind te zijn (onbevangen en onbevreesd). Het maakt je speels en vrolijk en geeft een troostend gevoel. Verder kan het je inlevingsvermogen vergroten, je kracht geven en energie.

Deze klachten kun je verminderen:
Het pakt onregelmatigheden van de huid aan, denk aan puistjes, mee-eters, wratjes etc. Heeft een positief effect op de nachtrust (leg een steen op je nachtkastje!). Daarnaast werkt het ontspannend, kan het klachten van de bloedsomloop verminderen en heeft het een verjongend effect op de huid.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Edelstenen | Rozenkwarts – werking en kracht

Comments are closed.