Edelstenen | Roze Amethist – werking en kracht

Roze Amethist, één van de mooiste edelstenen vind ik persoonlijk. Maar wat is eigenlijk een Roze Amethist, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Roze Amethist!

De roze amethist is pas in 2018 geïntroduceerd en is dus een vrij nieuwe edelsteen. Wat deze edelsteen zo bijzonder maakt is dat hij maar op 1 plek in de wereld wordt gevonden, namelijk Patagonia in Argentinië. Om die reden is deze edelsteen ook erg prijzig.

Wat is een Roze Amethist?

De naam Roze amethist is eigenlijk een beetje misleidend, want het is eigenlijk geen amethist (want die is paars!). Het is namelijk een kwarts die is samen gegroeid met hematiet, want hematiet zorgt voor de roze kleur. Het verschil bijvoorbeeld met de gewone amethist is dat de roze amethist in veel kleinere en ook zeker kwetsbare geodes groeit. Er gaan vele verhalen rond dat het een vorm van Rozekwart is, maar ook dat klopt niet, het is echt een compleet nieuwe edelsteen! En eerlijk gezegd, wat het ook precies is, het is prachtig, toch?
roze amethist

Voor wie is de Roze Amethist?
De Roze Amethist is nog niet gekoppeld aan een sterrenbeeld. Kies daarom de roze amethist uit omdat je hem mooi vind, of omdat één van de eigenschappen jou aanspreken.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.
roze amethist

Waar kan een Roze Amethist bij helpen?


Roze amethist is een prachtige en zeer liefdevolle steen. Het helpt je de waarheid te vinden, verbinding te maken met jezelf maar ook met anderen. Zo kun je deze steen gebruiken bij het mediteren, is het een helende steen op zowel fysiek als emotioneel en spiritueel vlak. Daarnaast staat de roze amethist ook voor verbinding.
roze amethist

Deze klachten kun je verminderen:
Helpt je bij het een plek kunnen geven van gebeurtenissen (traumatische ervaringen, verdriet, etc). Helpt je bij het openen van je hart en het kunnen ontvangen van liefde en warmte. Kan helpen bij longproblemen en het verlichten van hoofdpijn.

Deze eigenschappen heeft het:
Geeft je een kalm en vredig gevoel, is heilzaam en zeer liefdevol. Herstelt gaten of zwakke plekken in je aura, sterk helende vibraties. Maakt je eerlijk en oprecht. Daarnaast heeft hij ook een rustgevende energie waardoor hij ook geschikt is voor de kinderkamers.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.