Edelstenen | Rookkwarts – werking en kracht

Rookkwarts, een prachtige bruin doorzichtige steen! Maar wat is eigenlijk een Rookkwarts, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Rookkwarts!

Wat is een Rookkwarts?

Rookkwarts is een kwarts met vele tinten rook of roetaanslag. De kleur kan variëren van bruinig geel tot diepzwart, maar het kan ook helder en transparant zijn tot diep zwart. Het is de nationale steen van Schotland, het wordt veel gevonden in de Schotse gebergte.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: SiO2 + (Al, Li, Na, Fe)
Hardheid: 7
Dichtheid: 2,65

Voor wie is de Rookkwarts?
De Rookkwarts is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Steenbok en Weegschaal.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Rookkwarts bij helpen?


Deze klachten kun je verminderen:
Helpt bij peesontstekingen, werkt ontkrampend en pijnstillend. Versterkt het hart en de aderen, stimuleert de lever en helpt daarnaast de nieren, blaas en darmen om hun afvalstoffen af te voeren. Verder harmoniseert het de hormoonhuishouding.

Deze eigenschappen heeft het:
Rookkwarts helpt je om te aarden, het absorbeert de negatieve energieën, geeft je focus en helpt je om je dromen uit te laten komen. De steen helpt je om te stoppen met verslavingen, helpt je bij veranderingen en oude patronen te doorbreken. Maakt je realistisch, helpt je concentreren. Helpt om stress los te laten, te ontspannen en ondersteunt bij wanhoop, depressie en moedeloosheid. Daarnaast krijg je vertrouwen dat alles weer goed komt.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.