Edelstenen | Pyriet – werking en kracht

Pyriet, ook wel de geluks edelsteen of het goud der dwazen genoemd! Maar wat is eigenlijk een pyriet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Pyriet!

De steen die je vrolijk, sterk en zelfverzekerd maakt. Het helpt je sterker in je schoenen te staan, aardend werkt en jezelf beter leert kennen. Pyriet is een prachtige zilveren tot goudachtige steen, die oprecht vele ogen naar zich heen trekt.

Wat is een Pyriet?

Pyriet is het meest voorkomende zwavel leverende mineraal. Te herkennen aan de hoekige kristallen (denk aan een kubus). Deze steen wordt vaak gebruikt op het basischakra vanwege zijn hoge ijzergehalte, dit helpt je te aarden en je met beide benen op de grond te doen staan. Maar ook op het zonnevlechtchakra om je lever te ontgiften, de alvleesklier, milt, maag en twaalfvingerige darm is harmoniseren. En zeg nou zelf, deze steen is echt een plaatje om naar te kijken!
pyriet 01

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: 4(FeS2) + Ag, As, Au, Co, Cu, Ni, Sb, Tl, Zn.
Hardheid: 6 – 6,5
Dichtheid: 5 – 5,03

Voor wie is de Pyriet?
De Pyriet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Stier, Ram, Steenbok en Leeuw.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Pyriet bij helpen?


De steen is sterk aardend en zorgt ervoor dat je met beide voeten op de grond blijft. Het versterkt de innerlijke wijsheid en zelfkennis en geeft je zelfvertrouwen. Het laat je accepteren zoals je bent, versterkt je innerlijke wijsheid en maakt je opgewekt en vitaal. Daarnaast maakt het je open en eerlijk, tevreden en helpt het bij de geestelijke spijsvertering. Het maakt je rustig en kalm bij stress (je moet de steen daardoor wel regelmatig ontladen, reinigen en opladen!). Verder geeft het je de kracht om oude patronen te doorbreken en situaties beter op te lossen.
Pyriet 02

Deze klachten kun je verminderen:
De pyriet is te gebruiken bij veel lichamelijke klachten zo verhoogt het de weerstand en versterkt het ons immuunsysteem. Het versterkt het hart, de longen en de bloedcirculatie, stimuleert de lever is pijnstillende en helpt tegen krampen. Verder vermindert het keelklachten (keelontsteking, hoesten en bronchitis), helpt bij bloedarmoede en uitputting. Helpt bij problemen met de darmen, onregelmatige stoelgang, verstopping of diarree, maar ook bij wormen of schimmelinfecties. Verder helpt het ook goed bij menstruatieklachten door de pijn en heftigheid te verminderen.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.