Edelstenen | Malachiet – werking en kracht

Deze prachtige groene malachiet, een plaatje om naar te kijken! Maar wat is eigenlijk een malachiet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Malachiet!

Vroeger werd Malachiet wel eens geassocieerd met de godin van de liefde en schoonheid. Niet gek want de prachtige groene kleur is echt prachtig om naar te kijken. De malachiet versterkt de vrouwelijke energie, stimuleert je om risico’s te nemen en om er op uit te gaan. Daarnaast zou het je kunnen helpen je inlevingsvermogen te vergroten, balans te creëren en om compromissen te sluiten.

Wat is een Malachiet?

Deze prachtige groene tot bijna zwarte mineraal is goed te herkennen door zijn groen gestreepte patroon. Je vind ze in ruwe stukken maar ook in kralen of zakstenen, hangers en armbandjes. Ook vind je ze vaak in combinatie met de blauwe azuriet, maar ook met andere koperverbindingen komt het voor. Waar het in de geschiedenis werd gezien als een vrouwensteen, hebben mannen ook zeker baat bij deze steen. Het werkt op de geslachtsorganen, maar zou ook de verbinding tussen de link en rechterhersenhelft verbeteren. De steen maakt je tevreden, geduldig en vergroot je inlevingsvermogen.
malachiet

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: Cu2(CO3)(OH)2 + H2O = (Ca, Fe)
Hardheid: 3,5 – 4,5
Dichtheid: 3,6 – 4,5

Voor wie is de Malachiet?
De Malachiet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Schorpioen, Waterman, Weegschaal en Stier.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Malachiet bij helpen?


Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de Malachiet goed voor heel veel dingen. Maar naast de bovengenoemde punten helpt de malachiet bij nog veel meer dingen. Het helpt je om te concentreren, geeft je ruimtelijk inzicht, stimuleert het analytisch vermogen en je geestelijke vermogen. Het helpt je jaloezie verminderen. Het geeft je innerlijke wijsheid, maakt je verstandig, invoelend en rechtvaardig, maar ook leergierig en nieuwsgierig. Wil je gewoontes of patronen veranderen? Dan kan de malachiet je die helpen verbreken. Het kan je reactievermogen verbeteren, nachtmerries en angsten verminderen en negatieve emoties loslaten.
malachiet

Deze klachten kun je verminderen:
De malachiet kan ook verschillende lichamelijke klachten aanpakken. Zo kan epilepsie, waanbeelden en duizelingen verminderen, verlicht en vermindert het ontstekingen omdat de koper een sterk antibacteriële werking heeft. Het stimuleert de nieren en blaas en gaat blaasontsteking tegen. Daarnaast kan het ook helpen tegen prostaatklachten, menstruatieklachten en bij de bevalling (verkleint de kans op kraamvrouwenkoorts). Ook versterkt het de lever en heeft een ontgiftende werking. Maar ook kan het verlichting bieden bij astma, helpt het bij chronische ziekten omdat het een versterker is van het zelfhelend vermogen.
Verder heeft de malachiet ook een versterkende werking op het hart en de bloedvaten, het versterkt de wanden en vermindert spataderen en aambeien. Als laatste neemt het ook negatieve energieën uit het lichaam en de omgeving. Het bied bescherming tegen verschillende soorten straling.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.