Edelstenen | Lepidoliet – werking en kracht

Lepidoliet, een prachtige paarse edelstenen, maar kan ook kleurloos/grijzige of blauwachtig zijn. Maar wat is eigenlijk een Lepidoliet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Lepidoliet!

Wat is een Lepidoliet?

De edelsteen lepidoliet is eigenlijk een mica. Je ziet ze vaak in het paars, maar ze komen ook voor in de kleuren grijs, rozerood, blauw en zelfs kleurloos. De mica glimt en glinstert heel erg en ook bij de lepidoliet kun je dat goed terug zien. De naam lepidoliet betekent schubbensteen. Het is al eeuwen bekend, zelfs in de prehistorie bestond deze steen al. Mica werd bijvoorbeeld veel gebruikt in Egypte bij de oude Grieken en Romeinen.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: K(Li, Al)3[(O, OH, F)2/AlSi3O10] + Ca, Cs, Fe, Li, Mg, Mn, Na, Rb
Hardheid: 2,5 – 4
Dichtheid: 2,8 – 2,9

Voor wie is de Lepidoliet?
De Lepidoliet is speciaal voor de sterrenbeeld Vissen.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Lepidoliet bij helpen?

Deze klachten kun je verminderen:
Deze steen helpt de huid, kraakbeen en weefsels soepel te houden. Helpt bij reuma en jicht klachten, ondersteunt de waterhuishouding en helpt bij verstoppingen. Daarnaast laat het wondjes sneller genezen en helpt het bij allergische reacties. Verder versterkt het ons zelfhelend vermogen en immuunsysteem. Harmoniseert de spijsvertering en stofwisseling, voorkomt en heelt nierstenen, helpt bij slaapproblemen en heeft een positieve invloed op epilepsie, zenuwen, angsten en depressie. Ook helpt het goed bij spierspanning.

Deze eigenschappen heeft het:
Helpt je om je eigen grenzen te bewaken en die van een ander te respecteren. Helpt je trouw te blijven aan je eigen principes, maakt je vrolijk en enthousiast. Daarnaast geeft het je nieuwe ideeën, stimuleert je intellect en helpt je om steviger in je schoenen te staan. Daarnaast heeft het ook geestelijk een effect op verslavingen en pijn. Het helpt je bij dwangpatronen en fobieën.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Edelstenen | Lepidoliet – werking en kracht

  1. Wat een interessante steen..
    Ik ga eens kijken voor een steen van mijn geboorte maand..

Comments are closed.