Edelstenen | Labradoriet – werking en kracht

Labradoriet, één van de mooiste edelstenen vind ik persoonlijk. Maar wat is eigenlijk een labradoriet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Labradoriet!

De prachtige kleuren die een Labradoriet kan hebben, maken deze steen juist zo mooi en interessant. Zo kun je geel, blauw, grijs, oranje, groen of zelfs rood tegen komen. Dit kleurenspel komt door de plaatvormige insluitsels die het licht breken.

Wat is een Labradoriet?

Wist je dat deze steen een nationale steen van Finland is? In Finland vind je hem namelijk terug met een bont kleurenspel en heet dan spectroliet (verwijzing naar de vele kleuren). Terwijl de steen het eerst ontdekt werd in Labrador, een Canadees schiereiland. Deze steen laat zich makkelijk bewerken en je vind ze daarom in allerlei decoratie stukken. Maar naast de prachtige kleuren heeft het ook hele mooie eigenschappen. Want het is een vruchtbare steen, helpt tegen onvruchtbaarheid, maakt je creatief en heeft helende effecten.
labradoriet

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: NaCa[AlSi3O8 / AlSi2O8] + Ba, Fe, K, Mn, P, Sr, Ti + (Cu, Ga, Nb, Ni, Pb, Zn, Zr).
Hardheid: 6 – 6,5 bros
Dichtheid: 2,69 – 2,72

Voor wie is de Labradoriet
De Labradoriet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Waterman

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Labradoriet bij helpen?
labradoriet


Deze klachten kun je verminderen:
De Labradoriet heeft een gunstig effect op de hormoonhuishouding, te denken aan menstruatie klachten, onvruchtbaarheid, overgangsklachten en prostaatklachten. Geeft verlichting bij klachten aan botten en gewrichten en harmoniseert het slaap – waakritme. Heb je dus last van slapeloosheid, leg dan eens een labradoriet naast je bed. De gele en oranje kleur van de labradoriet ondersteunt de stoelgang en spijsvertering. De blauwe kleur is weer goed tegen keelklachten, of klachten aan je longen/luchtwegen. En de groene kleur zorgt voor een goede vochthuishouding en harmoniseert de kalium/natriumbalans in het lichaam.

Deze eigenschappen heeft het:
Helpt je bij jezelf te blijven, is echt een beschermende steen. Daarnaast is het een goede meditatiesteen, stimuleert het spiritualiteit en intuïtie. Maakt je rustig en helpt je bij het omgaan van stressvolle situaties. Het geeft licht en warmte, beschermt je tegen negatieve dingen en geeft je rechtvaardigheid gevoel. Maakt je communicatief vaardig, flexibel, geeft je inzicht en overzicht en leert je om voor jezelf op te komen. Daarnaast helpt deze steen je bij het verwerken van emoties, maakt je vrolijk.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Edelstenen | Labradoriet – werking en kracht

Comments are closed.