Edelstenen | Kyaniet – werking en kracht

Wat is eigenlijk een Kyaniet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Kyaniet!

Wat is een Kyaniet?

Dit mineraal zie je vaak in blauw of grijsblauw (soms zwart) voorbij komen. Het heeft een mooie glans en bestaat uit veel laagjes. Naast deze bekende kleuren vind je ook nog groene, witte, gele en bruine kyaniet, deze zijn alleen zeldzamer. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs in Nederland kyaniet kunt vinden? Je vind ze dan in zandafzettingen in de rivieren.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: Al2[O/SiO4] + Ca, Cr, Fe, K, Mg, Ti
Hardheid: breedte 6 – 7, lengte 4 – 4,5
Dichtheid: 3.5 – 7
zwarte kyaniet op standaard

Voor wie is de Kyaniet?
De Kyaniet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Steenbok, Boogschutter, Tweelingen, Weegschaal.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Kyaniet bij helpen?

Deze klachten kun je verminderen:
Last van je humeur? Deze steen werkt goed bij frustraties en ergernissen. Daarnaast is het de perfecte steen bij alles wat met praten te maken heeft. Heesheid, stotteren, slissen, schorre stem etc. Werkt ook goed als je last hebt van reisziekte (wagenziekte) of een jetlag. Helpt bij een slechte cholesterol, aderverkalking en normaliseert de hormoonhuishouding. Daarnaast heeft het een positieve werking op de spijsvertering, zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen. Mensen die regelmatig last hebben van een blaasontsteking zouden ook baat kunnen hebben bij kyaniet.

Deze eigenschappen heeft het:
Deze steen is een hele goede meditatiesteen, het kalmeert en ontspant je geest. Daarnaast kan het je aura opruimen en absorbeert het alles wat er niet thuishoort. Geeft je helderheid en overzicht, stimuleert het logisch denken en helpt je om spontaan te kunnen reageren. Daarnaast kun je de steen ook gebruiken bij het slapen, het zorgt ervoor dat je je dromen beter kunt herinneren.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.