Edelstenen | Howliet – werking en kracht

Howliet, een prachtige witte steen met grijze tot bruine aders. Maar wat is eigenlijk een Howliet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Howliet!

Wist je dat Howliet vooral gevonden wordt in Canada en Californie? Het behoort tot de iets zeldzamere edelstenen daardoor. Howliet herken je door zijn witte kleur met grijze of bruine aders. Het wordt vaak verward met magnesiet omdat ze zo op elkaar lijken.

Wat is een Howliet?

Howliet is een prachtige witte steen die veel wordt gebruikt in de edelstenentherapie. Het zou wondjes helen, botten en tanden versterken. Deze aardende steen maakt je bewust van je eigen doen en laten. Maar daarnaast helpt het ook goed tegen stress, evenwichtsstoornissen en huidklachten.

In 1868 is de eerste Howliet ontdekte in Nova Scotia door de Canadese mineraloog Henry How. De steen is daarom ook naar hem vernoemd. Echter noemde Henry How het eerst silico-boro-calciet maar werd later door James Dwight Dana, een Amerikaanse geoloog naar zijn ontdekker vernoemd. Zo kennen we Howliet nog altijd. Een edelsteen die dus nog niet zo heel lang bekend is.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: Ca2B5SiO9(OH)5 + FeOOH, Mn2o3
Hardheid: 2,5 – 3,5
Dichtheid: 2,58

Voor wie is de Howliet?
De Howliet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Weegschaal en Tweelingen

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Howliet bij helpen?


Deze klachten kun je verminderen:
De howliet schijnt spanningshoofdpijn te verlichten en de hersenhelften te harmoniseren. Daarnaast zou het heel goed helpen tegen verschillende huidklachten en contactvergifting. Heb je last van insectenbeten dan helpt het dragen van een steen ook goed. Verder versterkt het botten, nagels, gebit en gewrichten.

Deze eigenschappen heeft het:
Geeft je inspiratie en maakt je vindingrijk en creatief. Versterkt je geheugen, helpt je de controle over je leven te behouden en maakt je bewust van je gedragen. Daarnaast zorgt het voor meer respect voor anderen en helpt je ontspannen bij stress. Verder maakt het je geduldig en zorgt voor het tot rust komen. Dus ook goed bij slapeloosheid!

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.