Edelstenen | Hematiet – werking en kracht

Hematiet, een prachtige steen en heel bijzonder! Maar wat is eigenlijk een hematiet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Hematiet!

Deze steen helpt je bij het rationeel denken, zorgt voor stabiliteit, geeft je gemoedsrust en helpt je bij het verwezenlijken van je dromen. Daarnaast verhoogt het je zelfrespect, focus en kan het je geestelijke groei bevorderen. Dat noem ik echt een bijzondere steen!

Wat is een Hematiet?

Hematiet is een zeer bijzondere steen, het is namelijk ijzerhoudend. Hierdoor hoef je hem niet te ontladen en is hij zelfreinigend. Het wordt daarom ook veel gebruikt om andere stenen te ontladen. Daarnaast is deze steen erg zwaar en kan het roesten als het nat wordt.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: Fe2O3 + Mg, Ti (+ Al, Cr, Mn, Si, HO, Th)
Hardheid: 5,0 – 5,6
Dichtheid: 4,95 – 5,3
HematietHematiet

Voor wie is de Hematiet?
De Hematiet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Ram en Schorpioen

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Hematiet bij helpen?


Hematiet helpt je bij een goed zelfvertrouwen, het versterkt de wil om te leven en zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan. Het geeft je wilskracht en moed en beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast brengt het balans, helpt bij logisch en analytisch denken en helpt bij focussen. Het kan je daarnaast ook helpen bij dwangmatige handelingen en verslavingen. Wil je meer durven, dan moet je zeker een hematiet steentje bij je dragen. Als je dacht dat dit het was, dan kan ik je vertellen dat het je ook kan helpen bij slaapproblemen, onrust of malende gedachten. Het geeft warmte en energie en maakt je levenslustig.

Deze klachten kun je verminderen:
Naast alle bovengenoemde punten, kan een hematiet ook op fysieke punten klachten verminderen.
Het kan een verkeerde lichaamshouding verbeteren (denk aan kromme rug, opgetrokken schouders). Daarnaast vergroot het de ijzeropname in voedsel, heelt het de darmen en voorkomt diarree. Na een ziekte of operatie helpt het je sneller herstellen, door het bevorderen van de aanmaak van rode bloedcellen. Hematiet heeft een sterke werking op het bloed en stelsel. Ook bij menstruatieklachten, bloedneuzen, blauwe plekken, etalagebenen en hartritmestoornissen. Daarnaast verbetert het de weerstand, versnelt het de verbrandingen (waardoor je kunt afvallen), werkt het pijnstillend en werkt het bij hormonale verstoringen. Wel moet je oppassen bij ontstekingen want die kan een hematiet verergeren!

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.