Edelstenen | Fluoriet – werking en kracht

Fluoriet, één van mijn favoriete edelstenen! Maar wat is eigenlijk een Fluoriet, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Fluoriet!

Wat is een Fluoriet?

Fluoriet wordt al eeuwen gebruikt als vloeimiddel om metalen makkelijker uit erts los te smelten. Hierdoor heet het ook wel vloeispaat. Het komt voor in veel kleuren, zoals wit, geel, bruin, groen, paars, blauw, roze en doorzichtig. Wordt veel ingezet als beschermsteen bij angsten. Het schijnt ook een heelsteen te zijn voor het gebit, botten, gewrichten, huid en haar.

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: CaF2 + (C, Ce, CI, Fe, Mn, Y, Sm, Eu).
Hardheid: 4
Dichtheid: 3,18 – 3,25

Voor wie is de Fluoriet?
De Fluoriet is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Steenbok, Kreeft, Schorpioen, Waterman en Vissen.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Fluoriet bij helpen?

Deze klachten kun je verminderen:
Versterkt botten, gewrichten en tanden, maakt je lichaam lenig en soepel. Daarnaast kan het klachten als ontstekingen van het tandvlees verlichten. Helpt kleine wondjes op de huid te genezen. Werkt gunstig bij concentratiestoornissen, problemen bij de motoriek en stimuleert het haar, huid en slijmvliezen. Geeft verlichting bij astma, chronische bronchitis, longemfyseem. Heelt het immuunsysteem en geeft je energie. Beschermt tegen hoofdpijn, heelt aandoeningen aan keel, neus en oren maar ook de luchtwegen.

Deze eigenschappen heeft het:
Werkt aardend en geestverruimend. Daarnaast is het een fijne steen om te mediteren, mobiliseert het creatieve vermogen, helpt bij orde en structuur. Geeft je inzicht en helpt je om patronen te doorbreken, ondersteunt je vrije wil, stimuleert je fantasie. Werkt kalmerend en ontspannend, stimuleert creativiteit en communicatie. Beschermt je tegen angstgevoelens, negatieve energieën, reinigt je aura, stimuleert de spirituele groei en intuïtie.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.