Edelstenen | Celestien – werking en kracht

Celestien, ook wel engelensteen genoemd. Oprecht één van de mooiste edelstenen vind ik persoonlijk. Maar wat is eigenlijk een celestien, hoe herken je ze en wat doet zo’n steen dan eigenlijk? De werking en kracht van iedere soort is anders, maar het is goed om te weten wat het voor jou kan betekenen en waarom jij een bepaalde soort zou moeten aanschaffen. Ik vertel je graag alles over de Celestien!

Engelensteen oftewel Celestien is een prachtige licht blauw / blauwgrijze steen die miljoenen jaren geleden is ontstaan uit gasbellen in stollende lava. Je vind ze in geodes, hangers, trommelstenen maar persoonlijk vind ik de ruwe stenen het allermooist.

Wat is een Celestien?

Deze krachtige steen wordt veel gebruikt voor het opruimen van problemen, onrust en angsten. Het reinigt de omgeving van emotionele energie. Daarnaast wordt een negatieve sfeer omgezet in positieve energie. Maar Celestien is ook echt een plaatje om naar te kijken, je ziet ze veel terugkomen in de lichtblauwe kleur (die ik persoonlijk ook het mooiste vind). Deze steen werd zo’n 65 miljoen jaar geleden gevormd in holtes en scheuren in afzettingsgesteente. Het heeft een lange geschiedenis, zo werd het al gebruikt door de Romeinen.
celestien

Enkele eigenschappen:
Samenstelling: SrSO4
Hardheid: 3 – 3,5
Dichtheid: 4

Voor wie is de Celestien?
De Celestien is speciaal voor de volgende sterrenbeelden: Tweelingen, Waterman en Vissen.

Heb je nou helemaal niets met het spirituele maar vind je edelstenen gewoon heel erg mooi, dat kan natuurlijk ook! Kies vooral een edelsteen uit waar jij je goed bij voelt en die jij mooi vind. Dat is erg belangrijk, ook voor de werking van de steen.

Waar kan een Celestien bij helpen?


De Celestien bevordert de spirituele ontwikkeling en opent het Derde oog en kruinchakra. Daarnaast zou het helderziendheid bevorderen. Het leert je vertrouwen te hebben, bevordert je creativiteit en geeft mooie dromen. Het maakt je scherp en gefocust, maakt je oplossingsgericht en doet je kalmeren. Verder verdrijft het nerveuze spanningen en geeft het je een goed humeur.
celestien

Deze klachten kun je verminderen:
Celestien kan heel wat klachten verminderen, bijvoorbeeld klachten aan de oren en ogen. Het heeft een sterk helende werking op breuken en scheuren en kan bijdragen aan het genezen van schaafwonden, scheuren in weefsels en pezen, botbreuken en operatiewonden. Littekenvorming wordt sterk verminderd. Daarnaast is dit ook een perfecte steen tijdens de menstruatie, het zorgt voor een regelmatige en harmonieuzere menstruatie en verminderd krampen. Verder houdt het bloedvaten soepel en elastisch en ontspant het chronische spierspanning. Het geeft je energie bij uitputting en oververmoeidheid en kan een griep en verkoudheid sneller laten verdwijnen.

Disclaimer:
Het gebruik van een edelsteen/mineraal is geen vervanging voor medische noodzaak. Het is belangrijk dat je altijd medische hulp zoekt als je last hebt van een bepaalde klacht. Een edelsteen kan wel invloed hebben op klachten, maar het is wel de bedoeling dat je altijd een arts raadpleegt bij medische aandoeningen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.